Turiştii cei mai interesaţi de România în primul trimestru sunt cei din Bulgaria, potrivit ministrului Maria Grapini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul întâlnirii cu mediul de afaceri, de astăzi, de la Bistriţa, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini, a precizat faptul că în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat 1,4 milioane de turişti străini, cei mai mulţi, 220.000, provenind din Bulgaria.


Potrivit ministrului delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, în primul trimestru al acestui an numărul de turişti înregistraţi a crescut cu 8,2%, dintre aceştia 1,4 milioane fiind turişti străini.

Cei mai mulţi turişti străini, 220.000, care au ales în primul semestru al acestui an destinaţiile româneşti provin din Bulgaria.

"Sper să pregătim până la sfârşitul anului şi în domeniul turismului şi în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii terenul ca din 2014 să existe mai multă claritate în domeniul legislativ, mai multă etică în afaceri şi evident din 2014 să putem să uşurăm şi povara fiscală, dar mai ales povara birocratică," a mai precizat Maria Grapini.


Ministrul a mai spus că s-a discutat cu toţi marii tour-operatorii şi că după doi ani de absenţă din cataloagele, destinaţiile turistice din România vor fi din nou în atenţia lor.

Maria Grapini a anunţat şi că s-a renunţat la autoclasificarea unităţilor de cazare, pentru că aceasta a creat distorsiuni foarte mari în piaţă şi prejudicii celor corecţi, recurgându-se acum la criterii unitare de clasificare. Normele de clasificare sunt însă mai relaxate, întrucât acestea erau prea exigente comparativ alte ţări europene.

De asemenea, conform ministrului, din data de 1 octombrie hotelurile nu vor mai fi impozitate pe profit, ci vor plăti o sumă fixă, calculată în funcţie de gradul de încărcare, de zonă: rural sau urban sau de gradaţie.

Vă mai recomandăm:

Maria Grapini, ministrul Turismului, îi trimite pe români la un complex în faliment de trei ani

Mihai Leu s-a întâlnit cu Maria Grapini la Castelul Corvinilor din Hunedoara


 

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri