Trei români au fost răniţi într-o explozie cauzată în weekend de un cocktail Molotov, într-un local din Paris. Doi sunt în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia P. muncea în străinătate doar de o lună şi jumătate FOTO: Facebook
Lidia P. muncea în străinătate doar de o lună şi jumătate FOTO: Facebook

Duminică seara, o explozie a zguduit o suburbie pariziană, după ce cineva ar fi aruncat într-un local un cocktail Molotov. Trei români au fost răniţi în acest incident, doi dintre ei fiind în stare gravă.

UPDATE:

„Ambasada României la Paris are în atenţie incidentul produs în seara de 11 iunie 2017 într-un bar din localitatea Aubervilliers, soldat cu rănirea a trei cetăţeni români. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a victimelor de cetăţenie română.

Doi dintre cetăţenii români, angajaţi ai barului, au suferit răni grave, fiind internaţi de urgenţă la o unitate medicală din Paris. A treia persoană de naţionalitate română a fost internată la acelaşi spital, aceasta suferind răni mai uşoare.

În cursul zilei de 13 iunie 2017, diplomatul cu atribuţii consulare şi ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei s-au deplasat la spitalul unde sunt internaţi cetăţenii români răniţi, pentru obţinerea unor informaţii suplimentare privind starea de sănătate a acestora şi pentru a oferi asistenţă consulară.

Potrivit datelor obţinute din partea reprezentanţilor spitalului, starea de sănătate a doi dintre cetăţenii români este gravă, prognosticul vital fiind foarte rezervat. 

A treia victimă de naţionalitate română, a cărei stare de sănătate este bună în prezent, a suferit o serie de intervenţii chirurgicale. Pe parcursul discuţiei cu reprezentanţii Ambasadei, cetăţeanul român nu a adresat nicio solicitare de asistenţă consulară, însă a fost asigurat de disponibilitatea Ambasadei de a i se acorda sprijin. 

Familiile cetăţenilor români spitalizaţi au fost înştiinţate cu privire la situaţia acestora. Ambasada României la Paris monitorizează cu prioritate situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii spitalului în care sunt internaţi cei trei cetăţeni români răniţi, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, precizează reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne într-un răspuns la o solicitare înaintată de publicaţia Adevărul. 


Explozia a avut loc duminică seara, când localul era plin. Potrivit presei pariziene, explozia a avut loc în jurul orei locale 20:30. Un cocktail Molotov ar fi fost aruncat în localul respectiv, producând o explozie. 

Se pare că trei persoane au fost grav rănite, iar şase poliţişti au fost răniţi uşor. Jurnalistul independent Clement Lanot spune că nu este vorba despre un atac terorist, ci de un jaf care a mers prost. Deocamdată poliţia franceză nu a oferit informaţii cu privire la acest  incident. 

Printre cei răniţi se numără şi Lidia, o bistriţeancă de 23 de ani, din comuna Rodna. Apropiaţii tinerei spun că aceasta muncea în străinătate de o lună şi jumătate. În ţară, aceasta muncea ca şi manichiuristă, iar peste hotare era chelneriţă. 

Aceasta se afla în localul în care a avut loc explozia duminică seara, fiind de serviciu. Se pare că a fost grav rănită, fiind momentan internată într-un spital din Franţa. Tânăra ar avea arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi ar fi fost supusă deja unei intervenţii chirurgicale. Medicii francezi sunt rezervaţi în ceea ce-o priveşte.

Alături de tânără este una dintre surori, iar în cursul zilei de astăzi şi mâine, la spitalul unde este internată urmează să ajungă şi tatăl său şi o altă soră. 

Vă mai recomandăm:

VIDEO Explozie la Paris: cel puţin 19 răniţi, patru în stare gravă, după o deflagraţie produsă la un carnaval

Explozie la metroul din Paris, soldată cu doi răniţi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite