Tibi Uşeriu a intrat în istorie. Românul a câştigat pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii 6633 Arctic Ultra au anunţat că Tibi Uşeriu a câştigat pentru a doua oară cel mai dur ultramaraton din lume. Problemele de sănătate care l-au însoţit în ultimele două zile erau cât pe ce să-i determine pe medici să nu-l lase să continue cursa. Românul a parcurs ultimii 50 de kilometri pe propria răspundere, după ce rănile i s-au infectat. Tibi a reuşit să-şi bată recordul de anul trecut, ajungând cu peste 15 ore mai devreme.

Tibi Uşeriu a reuşit să câştige pentru al doilea an consecutiv cel mai dur ultramaraton din lume, care se desfăşoară la Cercul Polar şi presupune parcurgerea a 566 de kilometri în 180 de ore. 

Românul a trecut linia de finish la ora locală 1.25, după cum au anunţat organizatorii 6633 Arctic Ultra pe pagina lor de Facebook. Rezultatul provizoriu indică faptul că Tibi Uşeriu a terminat cursa în 159 de ore şi 5 minute, cu 15 ore şi 19 minute mai devreme decât timpul care i-a adus primul loc în 2016. Organizatorii au încercat să transmită live pe Facebook momentul în care primul concurent trece linia de Finish, însă cele -36 de grade au făcut ca live-feed-ul să se întrerupă după aproximativ patru minute. Ulterior, au revenit cu imagini şi fotografii ale lui Tibi Uşeriu surprinse de unul dintre cei prezenţi la sosire.

Tibi Uşeriu a trecut linia de finish ţinând în mâini steagul României. Şi anul precedent, românul a afişat steagul ţării noastre imediat după ce a trecut linia de sosire. Mai mult, un steguleţ care a fost prins de sanie, l-a însoţit pe maratonist pe tot parcursul cursei.

image

Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe Tibi nici în acest an. În urmă cu două zile, acesta anunţa că a suferit degerături la ambele picioare şi că medicii stau pe gânduri dacă să-l lase să continue cursa sau nu.

La ultimul punct de control, Tibi a fost reţinut în jur de 8 ore de medicii care se gândeau dacă să-i permită românului să meargă mai departe sau nu, având în vedere că rănile de la picioare s-au infectat.

Medicii din competiţiei i-au permis maratonistului să meară mai departe, însă pe propria răspundere. Acesta risca să fie retras din concurs, deşi îl despărţeau de finish doar 75 de kilometri. 

Timpul petrecut la ultimul punct de control aşteptând verdictul medicilor a scăzut distanţa dintre român şi următorul clasat la nici doi kilometri. Cu toate acestea, Tibi a reuşit să termine cursa în 159 de ore, cu 15 ore mai repede decât anul trecut. 

Anul acesta temperaturile înregistrate au fost cu 10-15 grade mai scăzute decât anul trecut, ducând la o rată de abandon mult mai mare. Mulţi concurenţi nici nu au mai luat în calcul să continue cursa pe timpul nopţii, alegând să înfrunte temperaturile mai blânde din timpul zilei.

image

Planul kamikaze pentru anul acesta: Tibi vrea să termine cele mai grele ultramaratoane din lume

2017 va fi un an al încercărilor pentru Tibi Uşeriu. Acesta şi-a pus în cap să participe la cele mai grele trei ultramaratoane de pe glob. Este vorba despre cursa de la Cercul Polar, Turul Giganţilor şi o competiţie care va avea loc în deşert, despre care încă nu vrea să dea multe detalii, până când nu este sigur că va fi acceptat.

Cursa din deşert va avea loc luna iulie, startul dându-se  în data de 10, iar Turul Giganţilor din Alpi se va desfăşura în luna septembrie, cu începere tot în data de 10. 

 „Toate au startul pe data de 10, la ora 10:00 dimineaţa. La Cercul Polar startul se dă în 10 martie, cel din deşert pe 10 iulie, iar Turul Giganţilor în 10 septembrie. Acesta este un semn pentru mine”, spune Tibi. 

Vă mai recomandăm:

Aventura dramatică a românului plecat în maratonul de la Polul Nord: „Îţi îngheaţă ochii în cap! Efectiv lacrima îţi îngheaţă“

Bistriţeanul Tibi Uşeriu conduce pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume. „Are pus steagul României pe sanie, să îi ţină de cald”

Aventurile lui Tibi Uşeriu: „Nu ştiam că există atâtea feluri de frig“. A dormit pe un râu îngheţat şi şi-a încălzit mâncarea folosindu-se de propriul corp

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite