Spitalul Judeţean de Urgenţă vrea să oblige în instanţă Casa de Asigurări de Sănătate să deconteze în proporţie mai mare serviciile prestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa se răfuieşte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în instanţă. Unitatea medicală vrea să oblige astfel instituţia să deconteze în proporţie mai mare serviciile prestate. Discrepanţa dintre serviciile prestate şi deconturile CJAS BN a dus la acumularea de datorii ce ajung la 8 milioane de lei.

În ultimii trei ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a acumulat datorii care au ajuns la 8 milioane de lei. Aceste datorii au fost acumulate în principal din cauza discrepanţei dintre serviciile prestate şi cele decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Se pare că CJAS decontează doar în jur de 60% din serviciile prestate de unitatea spitalicească. Mai mult, managerul spitalului spune că modernizările din ultima vreme au dus la o aglomerare a unităţii spitaliceşti.

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean a decis în urmă cu câteva zile să acţioneze în judecată Casa Judeţană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud pentru a determina instituţia să achite mai mult din costurile suportate cu îngrijirea bolnavilor.

Săptămâna viitoare, la Bistriţa este aşteptat şi preşedintele CAS, care a fost invitat tocmai pentru a discuta şi rezolva problemele cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă.

De asemenea, joi, în cadrul şedinţei de Consiliul Judeţean, preşedintele Radu Moldovan a spus că va încerca să introducă sistemul de gardă şi în rândul medicilor de familie. Astfel, de cazurile minore se vor ocupa medicii de familie, iar acestea nu vor mai sufoca Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.

Vă mai recomandăm:
 

Medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă tratează trei bolnavi cu suma alocată pentru unul

Medicii din marile centre universitare, „momiţi” la Bistriţa cu locuinţe de serviciu şi tehnică de ultimă generaţie

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite