Singurul bazin  "didactic" de înot  din judeţ, în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Beclean este singurul din judeţ care va avea un bazin didactic de înot . Deşi proiectul a fost aprobat de către consilierii locali încă din anul 2008, acesta este gata doar în proporţie de 30% pentru că fondurile au fost sistate. Lucrările au fost reluate însă de curând, mai marii de la Bucureşti hotărând să finanţeze totuşi investiţia.


Singurul bazin didactic de înot din Bistriţa-Năsăud este situat în oraşul Beclean, în vecinătatea Grupului Şcolar Agricol. Acesta a primit undă verde în anul 2008, când Compania Naţională de Investiţii a pus la punct un program prin care finanţa construirea a 10 bazine de înot în întreaga ţară.

Primăria Beclean a pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii 3000 de metri pătraţi pentru bazin, însă lucrările au fost abandonate când proiectul era finalizat doar în proporţie de 30%, din cauza lipsei de fonduri. Costurile acestei investiţii ajung la 4 milioane de lei.

Primarul oraşului Beclean Nicolae Moldovan a reuşit deblocarea fondurilor, astfel că lucrările au intrat din nou în linie dreaptă.

Bazinul va avea o lăţime de 12,5 metri, 25 metri lungime şi 1,80 metri adâncime. Acesta este dedicat în principal elevilor, însă va putea fi folosit după-masă, contra cost, şi de alţi tineri din Beclean.



Vă mai recomandăm:

FOTO După o zi de muncă pe câmp, bălăceală la piscina comunală. Primăria Romuli a amenajat un mini-ştrand pentru locuitorii săi

FOTO La scăldat în 1900, de la Râul Bistriţa la ştrandul lui Bonnet sau „Cascadă”





 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite