Senatorul Cristian Florian vrea ca statul să suporte repatrierea românilor care mor în străinătate, dacă familiile nu îşi permit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aviomn

În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Cristian Florian a făcut cunoscut un proiect de lege, care deja este susţinut de alţi 12 colegi de-ai săi. Bistriţeanul propune ca statul să sprijine financiar repatrierea românilor care mor în străinătate, dacă familiile lor nu îşi permit acest lucru.

Potrivit senatorului democrat-liberal Cristian Florian costurile acestor repatrieri, care includ transportul şi taxele, variază între 4000 şi 6000 de euro, multe dintre familile acestor români care îşi pierd viaţa peste graniţe neavând sumele necesare să achite aceste cheltuieli, astfel încât corpurile morţilor zac şi luni de zile la morgă.

„Alături de câţiva colegi senatori, suntem 12 senatori care ne-am pus semnătura pe un proiect de lege care prevede ca statul român să suporte cheltuielile de repatriere a celor decedaţi în afara ţării în situaţiile în care familiile nu pot să suporte aceste cheltuieli,” a declarat senatorul Cristian Florian în cadrul conferinţei de presă de vineri.

Senatorul bistriţean mai spune că familiilor care sunt ajutate astfel nu li se va impune nicio condiţie. Familiile trebuie să facă doar dovada că nu îşi permit să suporte aceste cheltuieli.

Vă mai recomandăm:

FOTO O tânără din Bistriţa-Năsăud s-a sinucis în Irlanda, după o ceartă cu iubitul. Familia încearcă să adune bani să o aducă în ţară

Un senator maramureşean, coiniţiatorul unei propuneri legislative pentru repatrierea cadavrelor pe banii statului



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite