PSD Bistriţa-Năsăud îi cere ministrului Berca să îl demită pe prefectul Cristian Florian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Reprezentanţii PSD Bistriţa-Năsăud i-au cerut, joi, ministrului de Interne, Gabriel Berca, să îl demită pe prefectul judeţului, Cristian Florian, după ce acesta a participat la un spectacol organizat de PDL, cu ocazia Zilei Femeii, şi a oferit trandafiri portocalii femeilor, alături de şeful CJ.

Purtătorul de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, afirmă, într-o scrisoare deschisă intitulată "Mai mult ca prefect" şi dată publicităţii joi, că prefectul judeţului "nu are nicio jenă să se afişeze zâmbitor la toate evenimentele publice organizate de PDL Bistriţa-Năsăud".

"Prefectul Cristian Florian nu participă la şedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru că prezenţa îi provoacă un disconfort major. Prefectul nu se implică în corectarea gravelor carenţe de legalitate patronate de preşedintele CJ (Liviu Rusu - PDL), în schimb, dau flori împreună - ce-i drept, un gest frumos - la spectacole. Prefectul Cristian Florian nu răspunde la solicitările reprezentanţilor opoziţiei, pe teme administrative, în schimb patronează toate evenimentele de partid", se arată în scrisoarea preluată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, dacă prefectul "nu a putut să se despartă de haina activistului de partid, aşa cum a demonstrat-o participând la evenimentul organizat în 7 martie de femeile democrat-liberale şi dacă tot nu are nicio jenă în a-şi afirma apartenenţa politică, poate îi trece prin cap prefectului Florian să demisioneze şi să se dedice politicii. Nu de alta, dar prefectul va fi garantul organizării corecte a alegerilor din acest an, iar atitudinea partizană a acestuia nu oferă nicio garanţie că acest lucru se va întâmpla".

Întrucât PSD consideră că sunt slabe şanse ca prefectul să demisioneze, formaţiunea cere Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin ministrul Gabriel Berca, să îl demită, "dându-i ocazia tânărului prefect să facă politică derobat de însărcinările oficiale".

Miercuri seara, Cristian Florian a stat alături de preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, şi de preşedintele CJ, Liviu Rusu, în primul rând la spectacolul "Femeia europeană", organizat de femeile democrat-liberale, ocazie cu care au fost premiate 62 de învăţătoare din judeţ.

Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), şi prefectul Cristian Florian au împărţit trandafiri portocalii şi bomboane de ciocolată femeilor care au participat la un spectacol organizat de cele două instituţii cu ocazia zilei de 8 Martie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite