Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, despre modificarea legii electorale: „Mi se pare o profundă greşeală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan a spus despre modificarea ce se pregăteşte legii electorale că i se pare o profundă greşeală şi că, deşi şi-a exprimat această poziţie în faţa partidului, „nu a contat”.

„Politic ar trebui să fiu în acord cu partidul meu care a susţinut în unanimitate această alegere, însă eu cred că este o profundă greşeală. Una este când te duci în faţa cetăţeanului şi spui ăsta sunt, mă votezi sau mă trimiţi acasă şi alta este să umblu cu căciula în mână noaptea după consilierii judeţeni şi să constituim majorităţi. Mi se pare o profundă greşeală să iei din mâna cetăţeanului dreptul de a-şi alege preşedintele de consiliu judeţean şi să laşi iarăşi la jocurile de culise alegerea de consiliu judeţean”, a declarat în cadrul conferinţei de presă de luni, preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că şi-a exprimat poziţia şi la întâlnirea Comitetului Executiv Naţional al PSD de la Sinaia, însă nu a contat. Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat în noile condiţii, Radu Moldovan a spus că încă nu ştie dacă mai este interesat de un nou mandat.

„Nu găsesc niciun argument pentru alegerea aceasta. Mie ca persoană care ştiu ce fac îmi produce şi o dezamăgire, de ce să mă trimiţi pe mine la mâna consilierilor judeţeni. Eu trebuie să îi mulţumesc pe cetăţeni nu pe consilieri”, a completat Radu Moldovan.

Potrivit modificării legii electorale, votate luni de principiu în Comisia de Cod Electoral, preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi prin vot indirect, din rândul consilierilor judeţeni şi de către aceştia.

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite