O fată de 13 ani a încercat să se sinucidă din dragoste: a înghiţit 14 ace cu gămălie. Ce altceva au găsit medicii în stomacul ei

0
0
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

Adolescenta este originară din Bistriţa, e cazată într-un internat al unui centru şcolar din municipiu şi provine dintr-o familie dezorganizată, fiind crescută doar de bunică. Din fericire, copila este în stare stabilă.

Tânăra a recurs la acest gest în după-masa zilei de 13 februarie, iar cunoscuţii spun că suferea din dragoste. A fost dusă de urgenţă, de o infirmieră la spital, iar starea sa este acum stabilă, fiind în continuare sub observaţia pediatrului chirurg. 

În urma radiografiei, s-a constatat că fata înghiţise inclusiv o piuneză şi o bucată dintr-un pix. Iniţial, medicii intenţionau să o trimită la Cluj-Napoca, pentru a fi operată, însă în cele din urmă s-a decis ca adolescenta să rămână în Bistriţa.

Copila le-a spus medicilor că a înghiţit 14 ace de gămălie, o bucată dintr-un pix, o monedă şi o piuneză. Deocamdată, radiografiile au arătat faptul că acele nu i-au perfortat niciun organ şi că nici nu se impune vreo intervenţie chirurgicală. 

Adolescenta locuia în internatul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 pe perioada şcolii. Conducerea centrului şcolar a început o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut evenimentul, dar şi dacă minora era supravegheată sau nu în acele momente.

„La nivelul şcolii avem o comisie de disciplină, care e intrată în atribuţii. Aşteptăm raportul comisiei. Încă nu ştim să vă spunem ce s-a întâmplat, aşteptăm să vedem. Am vizitat fetiţa la spital, am sunat-o pe bunică…”,  declarat directorul adjunct al centrului Crina Ţolca.

Surse apropiate centrului au precizat pentru Adevărul.ro că instituţia se confruntă cu lipsa personalului, astfel că minorii internaţi acolo nu pot fi supravegheaţi corespunzător. Acest lucru nu a fost confirmat de directorul adjunct al centrului.

„Am discutat cu bunica, cu care stă fata. Problema este că fata provine dintr-o familie dezorganizată. Tatăl este plecat în străinătate, iar mama şi-a refăcut viaţa. Fata va fi cuprinsă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat Theodor Sîngeorzan, din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite