Năsăudul îşi va goli de sâmbătă gunoiul la Beclean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Primarul din Năsăud, Dumitru Mureşan, a reuşit să ajungă o înţelegere cu Primăria Beclean şi să depoziteze acolo, de sâmbătă, gunoaiele adunate din oraş şi din cele zece localităţi arondate.

După ce viceprimarul din Sângeorz Băi, Maxim Pop, a declarat că are oraşul are probleme cu depozitul de gunoi şi nu mai are unde să depoziteze deşeurile, primarul Roland Venig l-a contrazis şi a spus că are loc suficient. Mai mult chiar, până pe data de 11 noiembrie adună până şi deşeurile Năsăudului.

„Noi avem spaţiu de depozitare până în decembrie 2012 şi am primit autorizaţie de funcţionare provizorie până atunci, deci este absurd să spună cineva că nu este spaţiu. Până pe 11 noiembrie avem contract cu Năsăudul să aducă aici, apoi vom depozita doar de zonă", a declarat Venig.

Primarul din Năsăud nu este însă îngrijorat de faptul că Sângeorzul nu îi mai primeşte gunoaiele, deoarece a semnat un contract cu oraşul Beclean. „Cei de la Sângeorz îmi cerea 22,5 lei pentru un metru cub de gunoi, în timp ce cu primarul din Beclean am reuşit să negociem 11,5 lei pentru un metru cub", a declarat Mureşan.

Năsăudul adună gunoi din zece comune de pe Valea Sălăuţei, dar şi din Dumitra şi transportă zilnic cinci maşini pline cu gunoaie.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, promite că problemele oraşelor care şi-au închis deja gropile de gunoi se vor soluţiona în maximum două săptămâni. „S-a amânat deschidera depozitului de la Tărpiu, dar în maxim două săptămâni vom aduna toate comunele şi vom găsi o soluţie de depozitare pentru ei", a explicat Rusu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite