Moş Crăciun vine pe Facebook. Cum se transformă doi tineri oameni de afaceri în cel mai darnic bătrânel cu ajutorul prietenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au doar 37 de ani, însă pentru al doilea an consecutiv Călin şi Remus se transformă în Moş Crăciun. Cei doi tineri oameni de afaceri apelează la solidaritatea prietenilor şi cunoscuţilor din ţară şi din străinătate cu ajutorul unei pagini de Facebook, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Călin Grama şi Remus Vălean sunt doi tineri oameni de afaceri din Bistriţa. Călin deţine o firmă care închiriază utilaje de construcţii în Bistriţa, în timp ce Remus Vălean are o societate comercială care organizează evenimente în Irlanda.

În urmă cu doi ani, pe când savurau o bere le-a venit o idee: să facă pe Moş Crăciun pentru cei mai încercaţi de soartă. Perioada concediilor le-a oferit puţinul timp liber de care aveau nevoie, astfel că nu au stat pe gânduri şi au materializat ideea.

Acţiunea a venit natural, mai ales că cei doi obişnuiesc să facă voluntariat şi să participe la campanii umanitare. Primul pas a fost să facă o pagină de Facebook, care s-a dovedit a fi motorul care a ajutat la strângerea fondurilor şi a atras atenţia prietenilor.

„Am ales Crăciunul pentru că lumea se simte mai darnică. Disponibilitatea de a dărui este mai mare aşa că profităm. Pagina de Facebook pe care am creat-o este un factor determinat pentru campania noastră. Lumea este mult mai receptivă la o postare pe Facebook”, a precizat Călin Grama.

Cei doi au ambalat pagina de Facebook „Cadouri de Crăciun”, dedicată acestui eveniment într-una de poveste şi au postat fotografii şi informaţii despre rezultatele de anul trecut ale campaniei.

Anul trecut, Călin şi Remus au reuşit să adune 7000 de lei, pe care i-au transformat în pachete pentru orfelinate şi căminele de bătrâni, dar şi în produsele de curăţenie care lipseau din unele instituţii de acest gen.

Cei doi speră să transforme această acţiune într-o tradiţie, mai ales că mulţi dintre cei care au contribuit anul trecut insistă să o facă şi anul acesta. Printre donatori s-au numărat bistriţeni, dar şi români plecaţi în Irlanda, Spania, Elveţia şi Luxemburg. Sumele donate variază între 5 lei şi 100 de euro.

„Pe unii dintre prieteni i-am inspirat pot spune şi au organizat şi ei la rândul lor astfel de evenimente, iar acest lucru nu poate decât să te bucure”, completează Călin.

Acesta mai spune că în cele mai multe dintre campaniile umanitare de Crăciun mediul de afaceri se implică, însă acest lucru nu prea se vede, întrucât mulţi dintre afacerişti preferă să rămână anonimi.

Pentru donaţii, îi găsiţi pe cei doi tineri aici.

Vă mai recomandăm:

FOTO Brăduţi cu măşti vieneze, îngeraşi sau tablouri, scoşi la licitaţie pentru copiii cu probleme din Năsăud

Lecţie românească de voluntariat sau cum reuşesc englezii şomeri să dobândească la noi în ţară experienţă care-i ajută la angajare



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite