Cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud, nevoit să aducă forţă de muncă din sud. Pentru cazare a închiriat un hotel întreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leoni, cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud, îşi aduce forţă de muncă tocmai din sud. Până acum 200 de muncitori din judeţele din sudul ţării au fost relocaţi la Bistriţa pentru a ajuta compania nemţească să-şi onoreze toate comenzile. Pentru cazarea celor 200 de muncitori, compania a închiriat un hotel întreg.

De mai bine de o lună, printre muncitorii companiei nemţeşti Leoni, care funcţionează în Bistriţa de 12 ani, se numără şi olteni. 200 de muncitori din judeţele din sudul ţării au fost relocaţi la Bistriţa, pentru a munci în Leoni şi a ajuta compania să îşi onoreze comenzile pe care le are cu giganţii din industria auto.

Cei 200 de muncitori au asigurată şi cazarea, compania alegând să închirieze Hotel Diana, de la periferia Bistriţei, în acest scop. Proprietarul hotelului pare să se confrunte cu probleme financiare, unitatea de cazare fiind scoasă la vânzare de o bancă. Până una alta, însă, hotelul este casă pentru cei 200 de muncitori.

Nemţii au apelat la această soluţie după ce nu au mai găsit forţă de muncă în Bistriţa-Năsăud. Ideea de a aduce muncitori din alte judeţe ale ţării pentru a lucra la fabrica din Bistriţa nu este nouă nici măcar pentru nemţi, care apelează de ceva vreme la muncitori din judeţul Cluj.

Aceştia fac zilnic naveta la Bistriţa, cu un autocar pus la dispoziţie de către companie. De altfel, compania pune la dispoziţie transport pentru toţi muncitorii săi din toate colţurile judeţului.

Cei 200 de muncitori ar putea fi doar începutul pentru Leoni, care va deschide anul acesta cea de-a doua unitate de producţie, pentru care are nevoie de câteva mii de persoane.

Leoni Bistriţa şi-a început activitatea în anul 2003. Compania nemţească produce cablaje auto pentru Mercedes, Rolls Royce şi BMW.


Vă mai recomandăm:

Cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud a primt 10 milioane de euro de la Guvern

Cum salvează unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri auto o zonă industrială lăsată în paragină

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite