ISJ BN: 57 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele unităţi de învăţământ aşteaptă să li se deconteze sume care trec de 10 milioane de lei FOTO: Adevărul/Bianca Sara
Unele unităţi de învăţământ aşteaptă să li se deconteze sume care trec de 10 milioane de lei FOTO: Adevărul/Bianca Sara

Potrivit inspectorului şcolar general, Camelia Tabără, 57 de unităţi de învăţământ din judeţ sunt în şantier. Acest lucru se datorează finanţării neregulate. Dintre acestea doar pentru cele care „merită” se va cere finanţare de la minister, conform inspectorului şcolar general.


În cadrul colegiului prefectural de astăzi, inspectorul şcolar general, Camelia Tabără, a vorbit despre situaţia unităţilor de învăţământ din judeţ. Potrivit acesteia, sunt şcoli fără niciun fel de problemă când vine vorba de infrastructură sau unităţi de învăţământ foarte bine dotate, care însă nu au elevi.

Acest lucru se datorează unor prognoze făcute necorespunzător, crede Camelia Tabără. La polul opus, în judeţ, în momentul de faţă sunt 57 de şantiere care aşteaptă finanţare unele şi din 2006.

„Trebuie să analizăm situaţia şi să vedem care din aceste şantiere merită terminate,”  a precizat în cadrul colegiului prefectural, Camelia Tabără.

Suma cea mai mare, 27,2 milioane de lei, este aşteptată de către Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din Bistriţa, fiind urmat de către Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, care are un rest de decontat de 17,5 milioane de lei, pentru un campus şcolar.

Peste un milion de lei din valoarea contractată mai aşteaptă şi Şcoala Generală ”Grigore Silaşi” Beclean, Grupul Şcolar Feldru, Grădiniţa cu program prelungit Lechinţa, Grupul Şcolar ”Liviu Rebreanu” din Maieru,  şcolile generale din Matei, Fântânele, Josenii Bârgăului, Ghinda, Grădiniţele cu program normal din Prundu Bârgăului, Rodna sau Liceul Teoretic „Constantin Roman Vivu” din Teaca.

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite