Informaţii despre istoria oraşului, cu doar o atingere. Bistriţa va avea centru de informare turistică high tech, cu machetă virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cam aşa va arăta macheta virtuală ce-ţi va oferi informaţii despre istoria oraşului FOTO: Primăria Bistriţa
Cam aşa va arăta macheta virtuală ce-ţi va oferi informaţii despre istoria oraşului FOTO: Primăria Bistriţa

Primăria Bistriţa a primit finanţare din bani europeni pentru un centru de informare turistică „high tech” cu o machetă virtuală care le va oferi vizitatorilor informaţii despre istoria micului burg săsesc.


Pentru centrul naţional de informare turistică ce va lua naştere cel mai probabil anul acesta, Primăria Bistriţa a primit 623.000 de lei din fonduri europene. Acesta va fi amenajat în centrul istoric, în locul fostului oficiu de relaţii cu publicul şi va fi dotat cu echipament de ultimă generaţie.

Este vorba despre o machetă virtuală care va oferi informaţii despre istoria oraşului, în funcţie de perioada selectată de vizitatori. Pe lângă informaţiile oferite de texte, vizitatorii vor avea ocazia şi să vadă cum arăta Bistriţa în diverse perioade istorice.

„E un poiect la care eu ţin foarte mult pentru că prin acest centru turistic creăm un obiectiv turistic”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri, primarul Ovidiu Creţu.

centru informare turistica 2

Centrul de informare turistică se va axa pe interactivitate (Foto: Primăria Bistriţa)

Vă mai recomandăm:
 

Bistriţa, admirată „din nori” de peste 26.000 de oameni

Pasul Tihuţa, inclus într-un traseu naţional ce-l are în centru pe Dracula

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite