Fotografia unei deputate din Bistriţa, în Washington Post. Imaginea considerată de jurnaliştii americani simbolică pentru manifestaţiile anti-guvern din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washington Post a publicat un articol despre protestele care au avut loc miercuri, 18 ianuarie, împotriva Guvernului Grindeanu. Textul a fost ilustrat cu fotografia unei femei care arată cartonaşul roşu guvernanţilor.

Revoltele din marile oraşe din România faţă de ordonanţa de urgenţă prin care se încearcă graţierea a mii de deţinuţi au fost prezentate şi de presa americană. Miercuri seara, Washington Post a publicat un material care a prezentat situaţia din România. 

Acesta a fost ilustrat cu fotografia unei deputate USR din Bistriţa, care arată un cartonaş roşu Guvernului. Este vorba despre Cristina Iurişniţi, o profesoară de limba franceză, aflată la primul său mandat, câştigat în urma redistribuirii, pe listele USR.

„O femeie flutură un cartonaş roşu simbolic, în timpul protestului faţă de planul Guvernului de a ierta mii de deţinuţi, printr-o ordonanţă de urgenţă”, precizează cei de la Washington Post la începutul materialului. 

Cristina Iurişniţi, alături de mai mulţi membri ai USR au protestat miercuri în Piaţa Universităţii, fluturând mai multe cartonaşe de culoare roşie. 

„Prezenţa noastră în Piaţa Universităţii a fost o reacţie firească  de solidaritate. A fost cartonaş roşu adresat politicienilor cu dosare penale care îşi crează legislaţie cu dedicaţie. Fotografia aparută în celebra publicaţie americană  a fost o surpriză şi pentru mine!”, a declarat pentru Adevărul,  Cristina Iurişniţi. 

Deputatul Cristina Iurişniţi are 44 de ani şi este divorţată. Din 2008, aceasta este profesor titular de Limba  Franceză la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. De asemenea, aceasta este şi examinator şi corector DELF la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi metodist şi formator naţional în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. 

Vă mai recomandăm:

Noi proteste în Capitală şi în ţară, faţă de proiectele de ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codului penal

ANP: Graţierea nu rezolvă nici jumătate din excedentul de puşcăriaşi din închisori

Alina Mungiu Pippidi: Am dubii că protestatarii au fost convocaţi de societatea civilă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite