FOTO Talentul, vioara şi violoncelul au coborât astăzi de la altitudine. Elevii şi profesorii au susţinut un concert de excepţie pentru bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Bistriţenii s-au putut delecta astăzi cu un concert de excepţie susţinut de tinerii care au luat parte la master class-ul de vioara şi violoncel. Aceştia au fost acompaniaţi şi de Ştefan Horvath şi Răzvan Suma.


Astăzi, talentul, vioara şi violoncelul au coborât de la altitudine, cursanţii master class-ului de la Poiana Stampei susţinând pentru bistriţeni, dar şi pentru părinţi şi prieteni un concert de excepţie la Sinagoga Bistriţa. Acesta a fost susţinut atât de elevi cât şi de cei doi profesori Ştefan Horvath şi Răzvan Suma, care timp de 9 zile şi-au dezvăluit secretele în faţa celor care peste câţiva ani buni le vor lua locul.

Timp de 9 zile 22 de elevi şi studenţi, cei mai buni muzicieni din ţară, s-au perfecţionat într-un master class de vioară şi violoncel care a avut loc la graniţa cu judeţul Suceava, în localitatea Poiana Stampei.

Peisajele mirifice, activităţile pregătite de organizatori, precum şi cei doi profesori care au încercat să le arate celor mai tineri fineţurile pe care nu au ocazia să le înveţe la şcoală a dat avânt pentru o ediţie viitoare a master class-ului numit sugestiv „Muzica la altitudine”.

La începutul concertului cei doi profesori, Ştefan Horvath, care este concert maestru al Orchestrei Simfonice din Basel, Elveţia şi Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni români şi solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio au ţinut să precizeze că aceste 9 zile nu au însemnat doar distracţie, ci şi muncă şi mai ales provocări, menite să scoată ce e mai bun din ce 22 de elevi şi studenţi selectaţi să participe la acest eveniment.

Aceştia au mai făcut cunoscut faptul că muzicienii români se ridică fără nicio problemă la standardele celor din afară, iar acest master class nu a făcut decât să confirme acest lucru.

Răzvan Suma şi Ştefan Horvath au încântat publicul bistriţean şi săptămâna trecută în cadrul festivalului de poezie desfăşurat la Bistriţa şi o vor face şi mâine, în ultima zi de master class, alături de elevii lor la Poiana Stampei.

Cel mai bun cursant va  avea ocazia să cânte cu Orchestra Simfonică „Notes&Ties” pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca. De asemenea, cei mai iscusiţi cursanţi vor avea ocazia să mai urce încă o dată pe scena Sinagogii Bistriţa şi să-i încânte din nou pe bistriţeni.



Vă mai recomandăm:

Drumul de la prăjituri la muzică. O bistriţeancă a pus pe picioare primul master class de vioară şi violoncel la altitudine

Un festival pune oraşul-staţiune Sângeorz-Băi pe harta jazz-ului, pentru al doilea an consecutiv

 

 




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite