FOTO „Păcală” a fost prădat de bistriţeni. Curioşii s-au servit din geanta plină cu dolari plasată în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păcală admirându-şi prada FOTO: Mind Fk
Păcală admirându-şi prada FOTO: Mind Fk

Ziua de 1 aprilie nu a putut trece „neexploatată” de către artistul anonim bistriţean. „Statuia” din haine a fost  prezentă şi ieri în centrul oraşului, alături de o servietă plină cu bani, care venea să sublinieze materialismul omului modern. În nici patru ore, servieta s-a golit, curioşii mergând acasă cu mici suveniruri din opera artistului.


„Păcală”, cum şi-a numit artistul anonim personajul, stătea îngenunchiat pe Pietonalul Liviu Rebreanu şi privea o servietă plină cu dolari. Zeci de persoane s-au oprit, au privit statuia, au privit banii, iar cei mai mulţi dintre curioşi au plecat acasă cu câteva bancnote, astfel încât, după nici patru ore, servieta lui Păcală era goală...

Gestul bistriţenilor nu a făcut decât să confirme artistului faptul că şi noi suferim de această „boală” a modernităţii: materialismul. Întrebat care este mesajul acestei acţiuni, Mind Fk ne spune:
„Fuga constantă după bani, nişte simple hârtii şi identificarea fiecăruia în personajul Păcală, un păcălit, păcălitor din istoria noastră.”

Mind Fk nu este la prima „ispravă” de acest gen, ultima dată suprinzându-i pe bistriţeni chiar de Ziua Femeii cu o statuie din haine îngenuncheată care-şi dăruia inima.

 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite