FOTO Cum combat bistriţenii înmulţirea maidanezilor: îi lovesc în cap cu sapa, îi strangulează sau îi leagă cu sârme. Nemţii îi adoptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Asociaţia T.O.R.A.
FOTO: Asociaţia T.O.R.A.

IMAGINI ŞOCANTE În disperare de cauza,  Asociaţia T.O.R.A care se ocupă de câinii maidanezi din Bistriţa trage un semnal de alarmă cu privire la comportamentul bistriţenilor când vine vorba despre animalele fără stăpân. Câinii care ajung la veterinarii cu care colaborează asociaţia sunt loviţi cu diferite obiecte contondente, strangulaţi sau tăiaţi.

„Dacă în educaţia şi cultura bistriţenilor nu există noţiunile de voluntariat şi compasiune faţă de animale, avem pretenţia, ca oameni în primul rând, nu ca iubitori de animale, măcar să nu le chinuiţi şi să nu închideţi ochii la astfel de acte de cruzime,” precizează reprezentanţii Asociaţiei T.O.R.A.

Deşi maltratarea şi schingiuirea animalelor constituie infracţiune, bistriţenii nu se feresc să chinuie câinii fără stăpân, martore stând cazurile tot mai dese cu care se confruntă asociaţia. Pentru a arăta cât de departe a ajuns cruzimea bistriţenilor, reprezentanţii asociaţiei au făcut cunoscute câteva cazuri cu care s-au confruntat.

În data de 15 ianuarie, o caţeluşă a fost găsită aruncată peste un gard legată cu sfoară la bot, labele din faţă şi din spate foarte strâns. În urma examinării, medicul veterinar a ajuns la concluzia că după ce a fost legată a fost prinsă de un copac de labele din spate, unde a stat atârnată şi s-a zbătut zile în şir, până când pielea din jurul sforii a fost sfâşiată complet de pe os.

O altă căţeluşă a fost lovită cu sapa în cap, fiindu-i fracturat maxilarul. A avut nevoie de două intervenţii chirurgicale complicate pentru a-şi putea folosi gura. Tacoma, cum a fost numită căţeluşa, a fost adoptată de o familie din Germania.


Foto: Asociaţia T.O.R.A.

caini chinuiti 3

O altă căţeluşă, Lolita, a fost şi ea adoptată de o familie din Germania, după ce a fost batjocorită şi chinuită fiindu-i legată coada cu sârmă. Tot în Germania a ajuns şi Beau, un căţel căruia i-a fost secţionat gâtul cu o bucată de sârmă.

„Cu toate aceste experienţe dureroase în urma contactului cu oamenii, nici unul dintre câini nu şi-a pierdut blândeţea, voioşia şi iubirea faţă de oameni, nici expresia de bucurie de pe chip când primesc un gest de afecţiune. Dorin ca astfel de fapte să nu mai rămână ignorate şi nepedepsite şi facem un apel către concetăţenii noştri când surprind astfel de fapte să anunţe şi să solicite intervenţia autorităţilor”, completează reprezentanţii Asociaţiei T.O.R.A..



Vă mai recomandăm:

Anul în care s-a decis soarta maidanezilor: cum s-a trecut de la înregistrarea câinilor cu deţinător la eutanasierea patrupedelor comunitare

Război pe maidanezi, între Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Asociaţia Municipiilor din România



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite