FOTO Bistriţenii s-au călcat în picioare la concertul autorităţilor judeţene dedicat Anului Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Vineri, autorităţile judeţene au organizat un concert dedicat Anului Nou. Când au ales locaţia, Sinagoga, organizatorii cu siguranţă nu s-au aşteptat la o prezenţă atât de numeroasă. Bistriţenii aproape s-au călcat în picioare să o asculte pe soprana Noemi Vereş şi pe tenorul Ovidiu Purcel.

Cu cinci minute înainte să înceapă concertul, Sinagoga Bistriţa era deja plină până la refuz, zeci de bistriţeni fiind nevoiţi să urmărească spectacolul din picioare blocând accesul membrilor orchestrelor spre scenă. La fel de aglomerat era şi la balcoane, deşi plasele de jumătate de metru montate deasupra nu lăsau mare lucru să se vadă.
 
Deşi în fiecare an concertul dedicat Anului Nou adună un număr mare de bistriţeni, organizatorii au optat pentru Sinagoga Bistriţa care are doar 200 de locuri.

Anul acesta bistriţenii au fost încântaţi de soprana Noemi Vereş şi de tenorul Ovidiu Purcel. Pe scenă au putut fi urmărite Noua Orchestră Transilvană şi Filarmonica Transilvania Cluj, dirijate de Romeo Rîmbu. În program au fost J. Strauss, F. Lehar sau G. Puccini.

Acesta nu este singurul eveniment pregătit de autorităţi. În data de 6 ianuarie va avea loc un concert de Bobotează, organizat de autorităţile locale. Evenimentul va avea loc însă în Teatrul de Vară care oferă un spaţiu mai generos.

Dacă evenimentul organizat pentru bistriţeni de autorităţile judeţene a avut intrarea liberă, la concertul municipalităţii se va putea intra doar pe bază de invitaţii.

Autorităţile locale au stârnit revolta presei şi a bistriţenilor şi anii trecuţi când au organizat un astfel de eveniment la care au fost invitaţi doar şefii de direcţii şi instituţii, dar şi reprezentanţii firmelor cu care are contracte Primăria Bistriţa.

În data de 6 ianuarie pe scenă va urca soprana Diana Ţugui, tenorul Florin Ormenişan, care vor fi însoţiţi de Orchestra şi Corul Operei Române Craiova, dirijate de Alexandru Iosub.



Vă mai recomandăm:


FOTO Vocile de aur ale Bistriţei au încântat peste 1000 de oameni

FOTO European Royal Orchestra, de mărţişor, la Bistriţa



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite