Focar de COVID în Bistriţa. Peste 60 de cazuri la penitenciarul din localitate

0
0
covid 19

Un număr de 63 de persoane au fost testate pozitiv zilele trecute, la Penitenciarul Bistriţa. Cei mai mulţi dintre cei infectaţi sunt deţinuţi.

Peste 60 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în urma unei testări în masă la Penitenciarul Bistriţa, după confirmarea unui caz de îmbolnăvire la un angajat, iar marea majoritate a bolnavilor sunt deţinuţi, informează Agerpres, care o citează pe şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

"Sunt 63 de persoane, dintre care doi angajaţi. (...) I-au izolat aici. Starea de sănătate este bună, oricum majoritatea sunt vaccinaţi", a spus Andriţoiu.

Testarea în masă a deţinuţilor s-a făcut în zilele de 14 şi 15 octombrie, iar rezultatele pozitive primite au condus, luni, la creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19 pe municipiul Bistriţa la 9,29 la mie, de la 8,8 la mie în ziua precedentă. Municipiul Bistriţa are, de altfel, cea mai ridicată incidenţă la nivel de judeţ, cu 900 de cazuri de COVID-19 confirmate într-un interval de 14 zile. 

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite