Drumarii bistriţeni au fost luaţi prin surprindere de ninsoarea anunţată încă de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi încă de ieri s-au anunţat ninsori în Bistriţa-Năsăud emiţându-se chiar o avertizare în acest sens, drumarii care se ocupă de Bistriţa-Năsăud au fost luaţi din nou prin surprindere, astfel că până la prânz în unele zone utilajele de deszăpezire nici n-au fost văzute.

La ora 10:30, multe din drumurile judeţene nu au văzut nici un gram de nisip sau sare, deşi zăpada deja s-a depus şi chiar s-a format polei în unele locuri. Utilajele au început să apară abia după ce presa a semnalat faptul că în unele locuri abia se circulă din cauza zăpezii şi a poleiului.

Aşa s-a întâmplat şi în zona Budacu de Sus, unde primele utilaje au apărut în jurul orei 12:00, după ce şeful LDP Andrei Rusu a fost probabil mustrat de conducerea Consiliului Judeţean, care a aflat tot de la presă cum stau lucrurile pe drumurile din judeţ.

La această oră nu mai ninge în judeţ, iar drumurile naţionale şi o mare parte din cele judeţene au fost curăţate.

De curăţarea drumurilor judeţene se ocupă LDP, SRL-ul Consiliului Judeţean, care a câştigat două loturi: zona Bistriţa şi Beclean, Dimex 2000 Company şi Frasinul. Pentru deszăpezirea din această iarnă, Consiliul Judeţean a scos din vistierie nu mai puţin de 2 milioane de lei.

Bistriţa-Năsăud, alături de alte 18 judeţe din ţară se află sub cod galben de ninsori din această dimineaţă şi până mâine la ora 14:00. Se aşteaptă ninsoare şi vânt puternic ce ar putea atinge şi 100 de kilometri la oră.



Vă mai recomandăm:

 METEO Cod galben de ninsoare şi vânt emis pentru 19 judeţe din ţară

Trei firme se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor judeţene iarna aceasta

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite