Doi ani de închisoare pentru tinerii care l-au mutilat pe Miluţ Bâgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorii lui Miluţ Bâgiu la proces (plan secund)
Agresorii lui Miluţ Bâgiu la proces (plan secund)

La mai bine de un an  după ce Miluţ Bâgiu, un absolvent de clasa a XII-a fost bătut crunt  la banchet de doi tineri, judecătorii au pronunţat luni cea dintîi sentinţă în acest caz: închisoare cu executare pentru agresori  

Cornel Saicu şi Robert Cosmin Rus, tinerii judecaţi pentru că în urma bătăii aplicate în noaptea de 27 mai 2010 l-au transformat pe Miluţ Bâgiu într-un invalid  au aflat luni, 10 octombrie că au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Potrivit sentinţei, publicate pe Site-ul Judecătoriei Bistriţa ambii agresori, judecaţi pentru vătămare corporală gravă , prevăzută de articolul 182 aliniatul 2 C au primit aceiaşi pedeapsă  : doi ani de închisoare şi plata a 300 lei cheltuieli de judecată. Sentinţa este însă atacabilă în termen de 10 zile de la pronunţare.

Părinţii lui Miluţ nemulţumiţi de sentinţă

Mama lui Miluţ, Mariana Bâgiu spune că sentinţa este mult prea mică: „vom face recurs. Este foarte puţin doi ani. Băiatul meu rabdă de aproape doi ani chinuri greu de imaginat: face crize frecvente, se învineţeşte, are dureri cumplite şi nici măcar nu ne poate spune sau arăta măcar ce-l doare. Acum a făcut o infecţie urinară, a avut abcese dentare cumplite, creierul lui are sechele permanente. Nici nu vă puteţi da seama prin ce trecem. Şi ei să ia doi ani, să facă acolo câteva luni şi să fie liberi?", se întreabă Mariana. Familia Bâgiu va intenta şi proces civil pentru despăgubiri, însă vrea să apeleze la un alt avocat: „fostul nostru avocat vorbea să cerem despăgubiri cu totul de 100 de mii de lei. Dar nici nu poate fi vorba. Noi am vândut tot ce-am avut şi am cheltuit mai bine de 100 de mii de lei până acum prin spitale prin toată ţara.", a explicat Mariana Bâgiu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite