De ce este important să ducem câinele la frizer. Legătura extrem de importantă cu sănătatea umană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii de talie mică trebuie tunşi lunar, spun specialiştii FOTO: enciclopets.com.br
Câinii de talie mică trebuie tunşi lunar, spun specialiştii FOTO: enciclopets.com.br

Deşi la prima vedere tunsul câinilor pare un moft, specialiştii în domeniu spun că tunzând câinii şi toaletându-i nu doar că ferim patrupedele de anumite afecţiuni şi le garantăm confortul, ci ne asigurăm şi noi un mediu de viaţă mai sănătos.

Un câine vine de cele mai multe ori cu responsabilităţi în plus, care nu se rezumă la hrănit şi scos la plimbare. Deşi la prima vedere pare un moft, tunsul câinilor este o necesitate pentru patrupede, mai ales dacă vorbim de rase de talie mică cu păr lung şi semilung. 

„Câinii de talie mică trebuie tunşi neapărat. Ei de regulă dezvoltă diverse tipuri de afecţiuni de piele dacă nu sunt tunşi. Câinii de talie mică de obicei au părul foarte dens şi dacă nu sunt tunşi se şi încâlceşte foarte tare, creându-le un disconfort, în special pe perioada verii”, explică frizerul canin Alex Domide. 

Potrivit acestuia, ideal ar fi ca patrupedele să fie duse la tuns o dată pe lună. Această „regulă” nu trebuie trecută cu vederea mai ales pe timp de vară, cănd o blană netunsă face suportarea căldurii mai dificilă.

De asemenea, tunsul şi mai ales perierea care vine odată cu această operaţiune, ajută câinele să scape de firele de păr moarte şi să-şi reîmprospăteze blana. Pe timp de vară şi nu numai, blana încâlcită poate cauza şi iritaţii. 

Tunsul câinelui alungă mirosul neplăcut şi părul din casă

„Odată cu tunsul scăpaţi de mirosul neplăcut pe care-l are câinele atunci când nu a fost toaletat o perioadă îndelungată. De asemenea, când este tuns, câinele nu mai lasă atâta păr, iar acest lucru poate fi un avantaj pentru cei care ţin căţeii în locuinţă”, explică Alex Domide. 

Tunsul câinelui este sănătos şi pentru proprietarii patrupedelor, pentru că îi poate feri de boli şi paraziţi, pe care aceştia îi aduc în locuinţă în urma plimbărilor. 

Vă mai recomandăm:

Cele 10 sfaturi de la specialişti care îţi vor face fericit animalul de companie. Cum să ai grijă de pisica sau de câinele tău

Ce au voie şi ce nu au voie să mănânce câinii. Alimentaţia care prelungeşte viaţa animalului de companie

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite