Cursuri de babysitter şi îngrijitor de bătrâni la domiciliu pentru 75 de bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma cursului, 25 de persoane din Bistriţa şi Beclean vor avea diplome de babysitter
În urma cursului, 25 de persoane din Bistriţa şi Beclean vor avea diplome de babysitter

75 de bistriţeni din sistemul sanitar, public şi privat, vor avea ocazia să se specializeze în meseriile babysitter şi îngrijitor de bătrâni la domiciliu. Cursurile vor începe în acest weekend, adresânu-se atât bistriţenilor, cât şi beclenarilor.

600 de angajaţi din sistemul sanitar din întreaga ţară vor avea ocazia să se califice în meseriile babysitter şi îngrijitor de bătrâni la domiciliu, în cadrul unui proiect desfăşurat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Dintre cei 600 de beneficiari, 75 sunt din Bistriţa-Năsăud. 50 de beneficiari, 25 din Bistriţa şi 25 din Beclean, vor avea ocazia să se specializeze în meseria de îngrijitor bătrâni la domiciliu. Alte 25 de cursante vor putea să obţină o diploma de babysitter, recunoscută de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

„Cele două calificări au fost alese pentru a fi derulate în cadrul proiectului, deoarece, în alte proiecte implementate, angajatele din domeniul sanitar şi-au exprimat un interes sporit pentru aceste programe, pentru că acestea sunt calificări ce oferă posibilitatea obţinerii unui venit suplimentar şi oferă femeilor din sistem mobilitate pe piaţa muncii”, precizează Adriana Cârnu, expert promovare în cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. 



Vă mai recomandăm:

Bonele din Bistriţa-Năsăud se pot specializa pe bani europeni

Bonele şi îngrijitoarele din Filipine cuceresc România. Asiaticele le dau clasă româncelor la seriozitate şi devotament


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite