Cum a reuşit unul dintre cele mai evitate spitale din Transilvania să atragă medici de top. Unul dintre specialişti, convins cu reţeaua de socializare Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
22 de medici au venit la Bistriţa în ultimul an şi jumătate FOTO: Bianca Sara/Arhivă
22 de medici au venit la Bistriţa în ultimul an şi jumătate FOTO: Bianca Sara/Arhivă

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa a fost până în urmă cu câţiva ani una dintre cele mai evitate unităţi spitaliceşti din Transilvania. Starea jalnică a spitalului şi lipsa de specialişti i-au alungat pe cei care ar fi dorit să vină la Bistriţa. În ultimul an şi jumătate nu mai puţin de 22 de medici au venit din Bucureşti sau Cluj-Napoca, unul dintre ei mărturisind că a fost atras cu pozele postate de spital pe Facebook.

Într-o ţară în criză de medici şi specialişti, cel mai mult au de pierdut spitalele din oraşele mici, care nu pot concura la dotare şi condiţii cu cele din marile centre medicale. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a reuşit însă să se transforme în ultimii ani dintr-unul dintre cele mai evitate spitale din Transilvania într-unul dintre cele mai dorite. 

A reuşit acest lucru prin modernizările şi dotările realizate în ultimii ani. În ultimii trei ani, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa s-au investit peste 17 milioane de euro. A fost reabilitată maternitatea, secţia de chirurgie, policlinica şi a fost amenajat un bloc operator centralizat. De asemenea, se pregăteşte construcţia unui heliport pe acoperişul unităţii spitaliceşti. 

Atraşi de investiţiile din infrastructura de sănătate, nu mai puţin de 22 de specialişti au venit în ultimul an şi jumătate la Bistriţa. Unii au părăsit clinici din Bucureşti pentru spitalul din Bistriţa.

Este şi cazul neurochirurgului Dumitrel Pânzariu, care după 7 ani petrecuţi într-un spital din Bucureşti, a venit la Bistriţa.

„Am venit cu mare plăcere la Bistriţa. Deşi am sosit doar acum 18 zile, am numai cuvinte de laudă. Nu doresc să fiu pus în situaţia de a mă răzgândi”, a declarat Dumitrel Pânzariu.

Un specialist în recuperare fizică, atras la Bistriţa de pozele de pe Facebook

La Bistriţa a ajuns şi Daniel Rizea, un specialist în recuperare fizică. Acesta a dat şi el o clinică din Bucureşti pentru spitalul din Bistriţa. Specialistul a fost atras la Bistriţa de pozele cu lucrările de modernizare postate de reprezentanţii Spitalului pe pagina oficială de Facebook.

„Spitalul a început să se modernizeze, iar acesta a reprezentat un factor de decizie. Oamenii cu care lucrez sunt de o calitate ireproşabilă. Poate mă întrebaţi de ce nu am rămas în Bucureşti. Atâta timp cât sunt lăsat să lucrez şi mi se oferă toate condiţiile nu văd de ce aş merge în altă parte, pentru că omul sfinţeşte locul”, spune Daniel Rizea.  

daniel rizea


Daniel Rizea a lăsat clinicile bucureştene pentru viaţa liniştită din Bistriţa (Foto: Bianca Sara)

Autorităţile pregătesc locuinţe pentru medici

Aceştia nu sunt singurii medici care au luat decizia de a veni la Bistriţa. Alţi 20 de specialişti aşteaptă să îşi termine pregătirea pentru a putea să vină la Bistriţa. Pentru a-i ţine la Bistriţa, autorităţile judeţene le-au promis medicilor locuinţe.

Terenul pentru acestea a fost deja identificat, fiind situat în partea de jos a oraşului, urmând ca să se identifice o sursă de finanţare pentru ca proiectul să fie pus în practică. 

Vă mai recomandăm:

Operaţie spectaculoasă la Târgu-Mureş: medicii au reuşit să-i reataşeze mâna dreaptă unui tânăr de 22 de ani, căruia i-a fost smuls braţul într-un accident

Canabisul, prunele uscate şi apa distilată, printre leacurile neobişnuite folosite în Transilvania în urmă cu câteva secole

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite