Copil de 5 ani, cu arsuri pe 30% din corp, „tratat” de mamă cu leacuri băbeşti. Ambulanţa a ajuns la el după două ore şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost tratat două ore acasă, de către mamă. Abia după două ore femeia a chemat salvarea
Copilul a fost tratat două ore acasă, de către mamă. Abia după două ore femeia a chemat salvarea

Un copil de 5 ani din localitatea Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, a suferit răni pe 30 la sută din suprafaţa corporală după ce s-a ars cu benzină şi a fost transportat la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Acesta a încercat să arunce o sticlă cu benzină în focul din sobă. Deşi rănile îi provocau o durere de nedescris, mama l-a tratat cu leacuri băbeşti mai bine de două ore.

Incidentul s-a produs vineri spre sâmbătă, aproape de miezul nopţii, în comuna Rodna. Într-un moment în care nu era supravegheat, copilul a luat o sticlă de benzină din cămara locuinţei familiei a descfăcut-o şi a încercat să o arunce în focul din sobă, probabil pentru a aprinde focul care se stinse. 

„Copilul prezintă arsuri pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului, afirmativ arsuri de gradul II si III (membre inferioare, corp şi un membru superior). A fost preluat de echipajul de prim ajutor de la Garda de interventie Sângeorz Băi”, a anunţat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa. 

Ambulanţele au ajuns la băieţel abia la două ore şi jumătate de la incident, asta pentru că mama a încercat să îl trateze pe cel mic cu leacuri băbeşti. 

Văzând că acestea nu funcţionează, femeia şi-a sunat soţul, care nu se afla acasă. Bărbatul a ajuns acasă şi când a văzut că până şi plasticul topit al sticlei în care se afla benzina s-a lipit de mâinile copilaşului a sunat la 112 şi a chemat ajutor.

Cel mic a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de unde va fi transportat la un centru de arşi. Potrivit medicului SMURD Nicoleta Dumitrean, care l-a tratat, viaţa acestuia nu îi este pusă în pericol.

Familia în care s-a petrecut nenorocirea mai are 10 copii. Copilul care a suferit arsuri este al doilea cel mai mic al familiei, care mai are un bebeluş de un an. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite