Asistenta voluntară care a salvat de la moarte o copilă lovită de maşina unui inconştient: „Am găsit-o în şanţ, fără puls. Sora mai mică striga după ajutor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Măjeri a salvat-o pe copila de 14 ani FOTO Bianca Sara
Adela Măjeri a salvat-o pe copila de 14 ani FOTO Bianca Sara

Un adolescent de 16 ani din Bistriţa-Năsăud, aflat în stare avansată de ebrietate, a furat camioneta părinţilor şi a provocat un adevărat dezastru, lovind şapte oameni, dintre care unul a murit. O tânără de 14 ani acroşată de maşină a fost salvată de o asistentă medicală, care locuieşte la doi paşi de locul în care s-a produs accidentul.

Un adolescent de 16 ani din localitatea Tureac a cauzat vineri seara mai multe accidente, unul dintre ele soldându-se cu moartea unei tinere de aceeaşi vârstă. Tânărul a furat camioneta părinţilor şi a ieşit să se plimbe pe drumul naţional. A condus mai puţin de 1 kilometru şi a lovit trei grupuri de oameni. În total, şapte persoane au fost acroşate de maşină.

„Mi-am luat o cizmă în picioare şi una în mână şi am ieşit afară”

O adolescentă de 14 ani, ultima lovită, care era însoţită de sora sa mai mică, a fost salvată de la moarte de o asistentă medicală care locuieşte la doi paşi de locul unde s-a produs accidentul. Soţul acesteia a auzit o bufnitură şi a văzut-o pe copilă în şanţ.

„Sora ei mai mică striga ajutor. Mi-am luat o cizmă în picior, iar una în mână şi am ieşit. Iniţial am crezut că fata este moartă. Am zis totuşi să-mi fac datoria şi să încerc să o salvez. Am învăţat-o pe mama să facă respiraţie gură la gură şi am făcut amândouă. Am găsit-o căzută în şanţ, în stop cardio-respirator. Am scos-o cu o vecină şi am resuscitat-o. Nu pot să-mi revin. Fetiţa era, cum e şi acum, foarte grav. Nu avea puls, nu avea bătăi. Cam după 10 minute de resuscitare a început să îi revină pulsul”, mărturiseşte asistenta Adela Măjeri, vizibil afectată de cele întâmplate.

Aceasta lucrează în domeniu de peste 20 de ani, desfăşurându-şi în prezent activitatea în cadrul dispensarului uman din comuna Mureşenii Bârgăului.

Femeia confirmă faptul că adolescentul care conducea camioneta nici măcar nu a oprit după ce a lovit-o pe copilă, continuându-şi drumul.

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite