Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, printre primele 10 licee din ţară cu cele mai multe premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul precedent, elevul Rareş Buhai a reuşit să aducă în Bistriţa nu mai puţin de 3 medalii de aur FOTO: Adevărul/ Bianca Sara
Anul precedent, elevul Rareş Buhai a reuşit să aducă în Bistriţa nu mai puţin de 3 medalii de aur FOTO: Adevărul/ Bianca Sara

Potrivit unor date furnizate de Ministerul Educaţiei, în 2012, 138 de elevi au obţinut 155 de distincţii. Printre primele 10 licee din ţară care se pot mândri cu cele mai multe medalii şi premii se numără şi Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”, elevii săi aducând la Bistriţa 3 medalii şi un loc II.


Elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” au reuşit să pună mâna anul trecut pe trei medalii de aur şi un loc doi. Astfel, s-au obţinut medalii de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada (informatică), Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada Internaţională de Informatică şi locul 2 la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română.

Informaticianul care a pus Bistriţa-Năsăud pe hartă şi a adus la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” trei dintre cele 4 premii cu care se mândreşte a fost Rareş Buhai, primul român din întreaga istorie a competiţiilor internaţionale care a reuşit să obţină medalia de aur în clasa a noua.

Potrivit wall-street.ro, liceele cu cele mai multe premii obţinute la competiţii naţionale şi internaţionale sunt: Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (39 de premii), Liceul Teoretic ”Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe (7 premii)  şi Colegiul Naţional Iaşi (6 premii).
 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite