Apropiaţii fotomodelului Reeva Steenkamp nu se pot obişnui cu ideea morţii sale. Atletul Oscar Pistorius, acuzat că ar fi ucis-o, va fi audiat din nou, marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oscar Pistorius şi Reeva Steenkamp, când nimeni nu s-ar fi aşteptat ce avea să se întâmple, nu după foarte mult timp FOTO Reuters
Oscar Pistorius şi Reeva Steenkamp, când nimeni nu s-ar fi aşteptat ce avea să se întâmple, nu după foarte mult timp FOTO Reuters

Familia iubitei lui Oscar Pistorius caută încă răspunsuri, neputând să înţeleagă motivele care au declanşat incidentul, a mărturisit mama fotomodelului care a fost împuşcat de mai multe ori. Sud-africanii vor să afle şi ei ce cred procurorii despre caz. Pistorius va fi chemat din nou marţi în instanţă, pentru audieri, iar aceasta va fi prima şansă a procurorilor de a prezenta dovezile culese împotriva atletului de 26 de ani.

Potrivit The Times, June Steenkamp, mama fotomodelului Reeva Steenkamp, se întreabă, plină de durere: „De ce? De ce fata mea? De ce s-a întâmplat asta? De ce a făcut el asta? Dintr-odată a dispărut. Cea mai frumoasă persoană care a trăit vreodată, nu mai este printre noi.”

De partea cealaltă a baricadei, rudele acuzatului refuză ideea că Pistorius ar fi vinovat. S-a speculat chiar că atletul şi-ar fi confundat iubita cu un infractor, în momentul în care aceasta a intrat în casă. Poliţia afirmă că acesta nu este un lucru demn de luat în considerare.

Într-un e-mail trimis luni către The Associated Press, antrenorul lui Pistorius scrie că lucrurile s-au petrecut, din punctul său de vedere, accidental.

„Mă rog să vedem cu toţii, în timp, care au fost circumstanţele acestui accident şi aştept ziua în care Oscar va reveni la viaţa sportivă. Mă aflu încă în stare de şoc, iar gândurile mele se îndreaptă spre familiile celor implicaţi”, scrie Ampie Louw.

Unul dintre sponsorii de top al lui Oscar Pistorius, Nike, a transmis către AP că „nu are niciun plan pentru Oscar Pistoriul, în viitoarele campanii”, refuzând să mai dea alte detalii.

În timp ce sportivul se va prezenta în faţa Curţii, funerariile lui Steenkamp vor avea lor tot marţi, în Port Elizabeth (Africa de Sud).

„Încercăm să ne obişnuim cu ideea. Familia încearcă să îşi revină şi singura persoană puternică, cea care ne-ar fi susţinut pe toţi în orice moment dificil, nu se mai află aici, din păcate: sora mea”, a declarat Adam Steenkamp, fratele victimei.

Într-o declaraţie pentru AP şi pentru doi reporteri din Africa de Sud, unghiul lui Oscar, Arnold Pistorius, a afirmat că avocaţii vor face tot posibilul să demonstreze că nu a fost vorba despre o crimă: „Nu avem nicio îndoială că acuzaţiile sunt nefondate. Vom aduce dovezi, care vor sta în picioare, împotriva oricărei acuzaţii de crimă.”

Având în vedere gravitatea situaţiei, acuzaţii apărării vor prezenta cazul, încercând să argumenteze faptul că Pistorius nu este un pericol pentru societate, arătând totodată că acuzatul nu va încerca să îşi intimideze martorii. Apoi, procurorii vor oferi o altă perspectivă asupra evenimentelor. Aceştia pretind că Pistorius şi-ar fi premeditat fapta.

Pistorius s-a aflat încă de vineri în custodie la o secţie de poliţie din Pretoria. Agentul său a declarat pentru AP că nu poate să precizeze dacă sportivul va mai alerga vreodată, neputând să se pronunţe în ceea ce priveşte cariera profesională a acestuia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite