Cele mai frumoase locuri de camping. Cum e să te trezească răcoarea şi peisajele din Parcul Naţional Munţii Rodnei sau „briza” lacului Colibiţa
0
Parcul Naţional Munţii Rodnei oferă peisaje de-a dreptul spectaculoase, iar lacul Colibiţa te trezeşte dimineaţa cu imagini de poveste. Care sunt cele mai frumoase locuri de camping din Bistriţa-Năsăud.
Cu peisaje care-ţi taie răsuflarea, cu un aer curat şi aspru care te însoţeşte pe tot parcursul zilei, Bistriţa-Năsăud are puţine locuri special amenajate pentru camping. Culmea, acestea lipsesc tocmai din locaţiile cele mai vizitate şi care atrag an de an şi vară de vară turiştii ca un magnet.
Parcul Naţional Munţii Rodnei este cu siguranţă cel mai ofertant din punct de vedere al traseelor montane, al obiectivelor turistice şi al peisajelor de poveste oferite. Cu toate acestea, localităţile situate la intrarea în parc nu prea exploatează această zonă de camping.
În Valea Vinului şi Valea Mare, localităţi de munte pitoreşti, întâlneşti multe pensiuni care îţi promit apă caldă, Internet şi cablu, însă un loc de camping lipseşte din oferte de cele mai multe ori. Cu puţin efort găsim câteva pensiuni din Rodna care-şi pun la dispoziţie curtea pentru camping şi garantează accesul la utilităţi.
Cele două localităţi sunt situate la aproape 90 de kilometri de Bistriţa. Se poate ajunge în zonă pe DN17D, drum aflat într-o stare nu foarte bună.
Cei mai mulţi preferă Parcul Naţional Munţii Rodnei pentru drumeţiile montane (Foto: Claudiu Iuşan)

Cele mai multe locuri pentru camping le găsim la lacul Colibiţa, o locaţie ce trebuie vizitată măcar o dată în viaţă. Aerul rece de munte şi peisajul oferit de lacul de acumulare merită tot efortul. Multe dintre pensiunile care oferă cazare, vin cu propuneri şi pentru camping, permiţându-ţi să-ţi instalezi cortul chiar pe malul lacului Colibiţa.
Colibiţa este situată la nici 30 de kilometri de Bistriţa şi se poate ajunge în zonă pe DN17. Din păcate drumul de acces la lac este într-o stare deplorabilă, acesta fiind unul dintre minusurile care îi alungă pe turişti.
Preţurile practicate de către cei care oferă locuri pentru camping oscilează între 20 de lei şi 50 de lei, în funcţie de locaţie şi de serviciile oferite.
Împătimiţii de pescuit nu sunt uitaţi nici ei, mai multe locaţii din judeţ fiind special amenajate pentru cei care vor să pescuiască şi să doarmă în mijlocul naturii. Un astfel de lac dotat cu căsuţe din lemn şi locuri de camping este lacul de la Sigmir, localitate situată la doar doi paşi de Bistriţa. Cei care nu se bazează pe captură pentru a-şi potoli foamea pot să apeleze la restaurantul complexului. Astfel de locaţii găsim şi în localităţile Brăteni sau Dorolea.
Vă mai recomandăm:
Cele mai frumoase locuri de camping. Cu pitoreasca zonă Arefu -Vidraru, Argeşul poate concura cu orice alt judeţ din ţară



