Cele mai frecvente 10 greşeli vestimentare: designerii ne recomandă să fim atenţi la colanţi, la cromatică şi la materialele în dungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Designerii spun că colanţii în dungi nu avantajează pe nimeni FOTO:hypeupyourday.wordpress.com
Designerii spun că colanţii în dungi nu avantajează pe nimeni FOTO:hypeupyourday.wordpress.com

Printre cele mai frecvente greşeli vestimentare identificate de către designeri la o simplă plimbare pe străzile aglomerate se numără asocierea greşită a colanţilor, folosirea greşită a materialelor în dungi, alegerea greşită a lungimii fustelor, sacourilor şi paltoanelor, precum şi cromatica la care apelăm sperând să fim în trend.

Alături de designerul bistriţean Veronica Frişan, Adevarul.ro a identificat cele mai frecvente 10 greşeli vestimentare pe care le fac românii. Acestea sunt:

1.    A nu te îmbrăca conform vârstei. Veronica Frişan ne sfătuieşte să ne îmbrăcăm potrivit vârstei noastre, nu prea tineresc, dar nici prea bătrânicios din dorinţa de a ne ascunde numărul de primăveri.

2.    Asocierea greşită a colanţilor. Potrivit designerului, colanţii trebuie purtaţi cu un articol vestimentar în partea de sus menit să acopere partea expusă a colanţilor. Colanţii strech, care sunt pentru sală, trebuie să rămână în sală. „Ce este prea mult la vedere este prea mult...”, spune Veronica Frişan.

3.    Alegerea greşită a materialelor în dungi. Trebuie să fim foarte atente atunci când purtăm un articol vestimentar ce prezintă dungi, acestea putând avantaja, dar şi dezavantaja foarte uşor, în funcţie de grosimea lor şi poziţionare. Obiectul vestimentar în dungi de care trebuie să ne ferim indiferent de forma corpului sunt colanţii cu alb şi negru.

4.    Alegerea greşită a lungimii fustelor, sacourilor şi paltoanelor. Cele mai frecvente greşeli: supraexpunerea sau acoperirea totală. Unii aleg variantele prea scurte din dorinţa de a atrage atenţia, alţii din contră din nesiguranţă au tendinţa de a acoperi prea mult.

5.    Cromatica nepotrivită. Culorile hainelor pe care le purtăm pot să scoată în evidenţă ochii, părul, nuanţa pielii sau din contră, pot să „anuleze” elementele care ne avantajează. Cei mai mulţi dintre români merg, culmea, pe sobrietate. Aceştia au tendinţa se a se îmbrăca cu culori foarte închise, fără nicio bază. Designerul bistriţean ne recomandă să optăm pentru puţină diversitate cu un accent cromatic mai puternic, o eşarfă mai colorată sau un imprimeu vesel.

6.    Nu purta tocuri dacă nu ştii să mergi pe ele! Este sfatul pe care ni-l dă Veronica Frişan. „Sunt multe fete care din păcate nu se simt bine în pantofii pe care îi poartă şi din păcate doamnelor asta se şi vede şi se simte. Feminitatea unei femei constă în naturaleţea cu care poate realiza orice, chiar şi mersul pe tocuri”, spune designerul.

7.    Aglomerarea de pattern-uri vestimentare. „Încercaţi să nu depozitaţi pe voi toate accesoriile din casă şi toate mari cât casa. Less is more!”, ne recomandă bistriţeanca.

8.    Încercarea de a sublinia silueta se transformă în... vulgaritate. Să cădem în categoria vulgaritate „ne ajută” decolteurile extreme, mai ales când sunt combinate cu fuste şi ele prea scurte.

9.    Purtarea greşită a blănurilor. Având un volum mare în partea de sus, silueta trebuie alungită, iar acest lucru se poate face cu nişte tocuri potrivite, dar şi cu o pereche de pantaloni slim fit.

10.    Alegerea botinelor care „secţionează” glezna. La alegerea botinelor trebuie să fim atente la lungimea picioarelor şi să mizăm pe botine care să ne alungească picioarele, nu să le „secţioneze”.

Vă mai recomandăm:

Cum obţinem look-uri diferite cu aceeaşi piesă vestimentară. Designerii propun piese „versatile“ ce pot fi combinate uşor

Un meşter popular din Bistriţa-Năsăud confecţionează straie preoţeşti speciale, cu motive tradiţionale

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite