Ce spune unul dintre baronii lemnului despre percheziţiile procurorilor DNA de la Bistriţa: „Interesul nostru este să fim competitivi, dar în cadru legal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Larionesi este un amator de vânătoare în locuri exotice FOTO: Bianca Sara
Traian Larionesi este un amator de vânătoare în locuri exotice FOTO: Bianca Sara

La aproape o săptămână de la percheziţiile procurorilor DNA la Direcţia Silvică şi la mai multe firme din judeţ, unul dintre baronii lemnului, Traian Larionesi, care a fost luat în vizor de oamenii legii, reacţionează printr-un comunicat de presă. Acesta spune că toate relaţiile contractuale s-au desfăşurat în cadru legal.

În data de 14 mai, exploatatorul şi procesatorul de masă lemnoasă Frasinul, companie controlată de omul de afaceri Traian Larionesi, era călcată de procurorii DNA.

Potrivit documentelor prezentate la acea dată de către cei de la Mediafax, Traian Larionesi ar fi dat foloase necuvenite şefului Direcţiei Silvice, Gheorghe Ivan, care s-a trezit cu biroul şi casa percheziţionate. În schimbul acestor foloase necuvenite, Traian Larionesi ar fi achiziţionat de la Direcţia Silvică buşteni sub preţul pieţei. În total, Frasinul ar fi achiziţionat lemn în valoare de peste 6 milioane de lei de la instituţia bistriţeană.

În urma acestor percheziţii omul de afaceri nu a fost acuzat de nimic şi nici nu a mai fost chemat la alte audieri la DNA. Nici şeful Direcţiei Silvice nu a fost pus sub acuzare.

La aproape o săptămână de la aceste percheziţii, Traian Larionesi reacţionează printr-un comunicat de presă, menit să clarifice lucrurile. Mai jos redăm comunicatul de presă remis de Frasinul:

„Prin aceasta dorim ca opinia publică să fie informată corect în ceea ce priveşte acest caz. În primul rând, ţinem să precizăm că grupul nostru de firme nu a beneficiat de niciun fel de favoruri şi avantaje din partea instituţiei silvice publice a judeţului Bistriţa-Năsăud, toate relaţiile contractuale desfăşurându-se absolut în cadrul legal aflat în vigoare, la fel cum se întâmplă şi cu celelalte activităţi pe care compania noastră le desfăşoară şi în alte domenii de lucru.

Punctual, câştigarea tuturor licitaţiilor aferente exploatării de masă lemnoasă s-a făcut la cel puţin un pas peste valoarea stabilită de entitatea organizatoare, cu respectarea condiţiilor de participare multiplă a licitatorilor. Subliniem, interesul grupului nostru de firme este să fie cât mai competitive, dar în cadru total legal. În această ipostază se situează şi relaţiile de afaceri cu societatea Holzindustrie Schweighofer SRL, colaborare în care ţinem să precizăm că o parte din sortimentele de lemn le-am livrat respectivei firme, celelalte fiind prelucrate în fabricile noastre.

Pădurea este o resursă primordială lăsată de Dumnezeu, care este legată indisolubil de viaţa omului, de la naştere şi până la moarte. Pentru că este o activitate primordială în viaţa noastră, suntem primii care vom milita pentru ca exploatarea fondului forestier să se facă în mod raţional, cu implicare majoră pentru o gospodărire aşijderea, totul pentru a se evita defrişările excesive. Şi dacă am ajuns în acest punct, să spunem că el defineşte şi filozofia muncii noastre: spunem DA exploatării cu grijă pentru viitorul aurului verde şi NU defrişărilor. Este o diferenţă de la cer la pământ!”


Vă mai recomandăm:


Cine sunt baronii lemnului vizaţi de DNA, în Bistriţa: Traian Larionesi, împătimit după trofee „exotice” din Africa, Emil Iugan - milionarul discret din Forbes

Şeful Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, Gheorghe Ivan, în urma percheziţiilor DNA: „Nu mi-au adus nicio acuzaţie. Nu mă simt vinovat de nimic”

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite