Ce apreciază bărbaţii la femei dincolo de frumuseţe. Psiholog, despre rolul imaginii mamei în alegerea viitoarei soţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi aparent aspectul fizic al femeii pare să fie cel mai important element de care un bărbat tine cont când îşi alege iubita, psihologii spun că bărbaţii sunt sensibili nu doar la frumuseţe, ci şi la personalitatea unei femei. Mai mult, aceştia au tendinţa să caute „modelul” oferit de mamă sau de bunică, în ceea ce priveşte caracterul şi comportamentul partenerelor lor de viaţă.

Caracterul unei femei poate bate frumuseţea acesteia în ochii unui bărbat. Mai mult, psihologii susţin că atracţia fizică şi deci frumuseţea este doar primul pas, bărbaţii fiind destul de sensibili şi la caracterul şi personalitatea celei cu care şi-ar dori o relaţie. 

„Dincolo de ceea ce se vehiculează, susţinându-se că bărbaţii nu sunt atât de sensibili ca femeile, contrar celor spuse, bărbaţii sunt sensibili atât la frumuseţe, cât şi la caracterul, personalitatea unei femei; depinde şi de cultura sau subcultura în care bărbatul trăieşte sau cu care se identifică, de pregătirea şi credinţele religioase şi filozodice”, explică psihologul Daniela Dragne-Macarie.

Potrivit acesteia, bărbatul îşi alege partenera de viaţă ţinând cont de modelul feminin care l-a marcat, fie că este vorba despre mama, bunică sau o mătuşă care l-a crescut.

„Dincolo de atracţia fizică, ce apare sau nu în primele zeci de secunde, bărbatul are tendinţa de a-şi alege partenera de viaţă după „chipul şi asemănarea mamei” acestuia: scundă/înaltă, supusă/autonomă, gospodină/tipul femeii de afaceri, blândă/aprigă la mânie”, completează Daniela Dragne-Macarie.

Bărbatul imatur va alege o femeie dependentă

Contează foarte mult şi tipul de barbat pe care îi luăm în calcul, precizează psihologul. Astfel, bărbaţii imaturi, de exemplu, vor alege o femeie dependentă. 

„Putem susţine faptul că un bărbat imatur emoţional va alege o femeie dependentă de el, material sau emoţional, pe care să o poată domina, alimentându-şi iluzia superiorităţii şi a „bărbăţiei”. Bărbaţii maturi din punct de vedere emoţional vor aprecia femeile autonome, care nu se agaţă disperate de ei, femeile care nu şi-au pierdut feminitatea, femeile care ştiu să trăiască cu ei cu respect şi apreciere faţă de aceştia. Orice bărbat, ca şi orice femeie, îşi doreşte să fie apreciat, valorizat”, explică psihologul.

Potrivit acestuia, la fel procedează şi femeile, alegând bărbaţi care se aseamănă la trăsături cu tatăl lor. 

Vă mai recomandăm:

VIDEO „Defineşte frumuseţea”: de ce nu sunt femeile mulţumite niciodată de felul în care arată?

FOTO Topul celor mai frumoase femei din toate timpurile

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite