Casa ecologică din Sângeorz-Băi găzduieşte o inedită proiecţie de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa ecologică din Sângeorz-Băi, construită de un bistriţean stabilit în Belgia, găzduieşte în 22 august o proiecţie inedită de film. Pe peretele casei va putea fi urmărit documentarul „Trashed”, care urmăreşte poluarea şi contaminarea din diverse locuri din lume.

Asociaţia Zero Waste România a ales 7 locaţii din ţară unde va fi proiectat documentarul „Trashed”. Maratonul de proiecţii începe la Roşia Montană mâine, urmând ca filmul să poate fi urmărit în Sângeorz-Băi în data de 22 august, începând cu ora 20:00.

Locaţia din Bistriţa-Năsăud nu a fost aleasă întâmplător, casa pe care va fi proiectat filmul fiind 100% ecologică. Construcţia este din lut, paie şi nisip, cu acoperiş verde, fiind ridicată de Paul Axinte, un bistriţean stabilit în Belgia în urmă cu mai bine de 10 ani.

Documentarul va fi urmat de o dezbatere pe tema deşeurilor şi a protecţiei mediului, precum şi de un foc de tabără şi proiecţia mai multor concerte ale legendarilor de la Pink Floyd.

Filmul documentar „Trashed” a avut premiara în 2012, la Festivalul de la Cannes, rulând prima data în România anul acesta. Acesta a fost urmărit în peste 40 de ţări din lume. Regizoarea Candida Brady îl urmează pe actorul Jeremy Irons într-un turneu mondial, pentru a descoperi problemele de mediu cu care se confruntă umanitatea.



Vă mai recomandăm:

De la agricultură la artă şi înapoi. Povestea pictorului care se încăpăţânează să îmbine arta cu creşterea animalelor şi cultivarea plantelor

Casa părintească, punctul de pornire pentru un sat artistic unic în ţară



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite