Cabinet stomatologic special pentru copiii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu dizabilităţi care frecventează şcolile publice din Bistriţa-Năsăud vor avea parte în curând şi de un cabinet stomatologic adaptat nevoilor lor. Acesta este primul din judeţ destinat copiilor cu dizabilităţi, investiţia necesară trecând de câteva mii de euro.

Cabinetul stomatologic va funcţiona într-unul din imobilele Centrului Şcolar de Educaţie Incuzivă nr 1. Bistriţa. Aparatura necesară a fost achiziţionată, spaţiul amenajat, cabinetul urmând să fie dat în folosinţă în scurt timp.

De serviciile oferite de acest cabinet stomatologic vor beneficia exclusiv copiii cu dizabilităţi care frecventează şcolile publice din judeţ, câteva sute la număr, care nu pot fi trataţi în cabinetele clasice. În prima fază la cabinetul în cauză va lucra un stomatolog cu jumătate de normă, făcându-se demersurile necesare pentru ca acesta să fie angajat cu normă întreagă.

Toate intervenţiile de care vor beneficia copiii cu dizabilităţi vor fi gratuite, cabinetul fiind finanţat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care nu va asigura numai salariul medicului stomatolog, ci şi materialele necesare.

Vă mai recomandăm:

Doru Stere, singurul dentist din ţară care s-a încumetat să trateze copiii cu autism într-un program unic în România

15 ani de activitate a Fundaţiei Inocenţi : 2000 de copii cu nevoi speciale sprijiniţi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite