Bistriţa: Poliţiştii şi jandarmii îşi salvează slujbele doar dacă dau examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii bistriţeni vor da examen după 20 iulie
Poliţiştii bistriţeni vor da examen după 20 iulie

După disponibilizări 14 oameni vor pleca din IJP, iar examenul hotărâtor trebuie organizat până în 20 iulie. De la Jandarmi se vor reduce mai mult de 20 de posturi, iar de la ISU vor fi trimişi acasă opt angajaţi

Reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) va ajusta schema Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud cu cel puţin 14 angajaţi, pe lângă cei câţiva care au fost convinşi să se pensioneze. Deocamdată se aşteaptă noul stat de funcţii ajustat, însă poliţiştii ştiu că unii dintre ei trebuie să se pregătească de concurs, care va decide cine pleacă şi cine rămâne: „Deşi nu s-a comunicat încă nimic oficial, ar putea fi vorba de 13-14 persoane disponibilizate, în funcţie şi de câţi se vor pensiona.  Examenul decisiv va fi organizat doar pentru compartimentele unde există posturi de care Inspectoratul se poate dispensa şi cred că data concursului va fi undeva după 20 iulie", spune liderul de sindicat de la PROLEX, Adrian Crăciunescu. „Deocamdată nici data şi nici bibliografia de concurs nu a fost fixată, iar candidaţii trebuie să aibă la dispoziţie cel puţin 20 de zile", mai spune liderul de sindicat. Nici jandarmii nu scapă de concurs, însă aici bibliografia de concurs a fost anunţată deja. Deocamdată nu este clar câţi oameni din cei 380 trebuie să plece din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, însă cifra avansată este între 20 şi 30, în funcţie de pensionări.

La ISU e mai uşor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa va rămâne cu opt oameni în minus după valul de disponibilizări din MAI, cifra fiind deja oficială. Aici nu se va organiza vreun concurs: „patru dintre cei opt vor pleca cu preaviz, ceilalţi patru prin pensionare. Nu va afecta echipele SMURD disponibilizarea", precizează maiorul Vasile Trifan, purtătorul de cuvânt al ISU. Şi Direcţia Arhivelor Naţionale va rămâne în minus de personal: „Acum suntem 13oameni , probabil vom rămâne 12, au fost vremuri când funcţionam pe o schemă de 30, va fi dificil", explică Ioan Mureşan, directorul de la Arhive.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite