Bistriţa pierde bani din cauza marilor contribuabili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, marii contribuabili din judeţ sunt preluaţi de către Ministerul Finanţelor Publice pentru a plăti acolo taxele şi impozitele şi a fi controlaţi financiar de la centru. Acest lucru a creat în 2011 Primăriei Bistriţa o gaură de 15 milioane în buget.

Bugetul oraşului Bistriţa este mai mic în 2012 decât în anul precedent, când municipalitatea se mândrea cu un buget foarte mare pentru o perioadă de criză. Scăderea sumelor pe care le are la dispoziţie Consiliul Local pentru acest an s-a datorat în mare parte şi plecării a 11 firme mari care nu mai plătesc contribuţiile pe plan local ci la Bucureşti. Doar o parte dintre aceşti bani revin în judeţ şi sunt împărţiţi de către Consiliul Judeţean.

„11 dintre marii contribuabili, care îşi plăteau impozitele pe venit şi pe profit în municipiu, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, începând cu anul 2012 îşi plătesc aceste impozite la Ministerul Finanţelor şi atunci, cota defalcată, de 47% cât era în 2011 nu mai vine la municipiu. Normal ar fi fost să vină, pe baza sumelor de echilibrare a bugetelor locale, numai că aceste sume sunt dirijate în general politic, iar la municipiu nu ajung, sau ajung sume ridicole. Noi am pierdut prin cele 11 firme aproximativ 10-15 milioane de lei şi am câştigat 42 de mii de lei", a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite