Bistriţa-Năsăud. Trei trenuri au rămas blocate şi sute de oameni nu au curent electric din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi

0
0
Peste 700 de tone de material antiderapant a fost împrăştiate pe drumurile din Bistriţa-Năsăud FOTO - Adevărul
Peste 700 de tone de material antiderapant a fost împrăştiate pe drumurile din Bistriţa-Năsăud FOTO - Adevărul

Sâmbătă noaptea, trei trenuri au rămas blocate pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, din cauza copacilor căzuţi pe şine. Peste 350 de persoane din Pasul Tihuţa au rămas fără curent electric din cauza vremii neprietenoase. În Bistriţa-Năsăud a nins abundent începând de sâmbătă seara.

Zăpada care a acaparat judeţul Bistriţa-Năsăud şi mai ales vântul care a însoţit-o a blocat sâmbătă noaptea trei trenuri. Asta după ce mai mulţi copaci au căzut pe firul de contact.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, trenul 1766 Timişoara-Taşi, cu aproximativ 120 de pasageri a staţionat între localităţile Ilarion şi Grădiniţa. Trenul este alimentat cu energie electrică, iar la ora 09:16 problemele au fost remediate, acesta urmând să fie pus în circulaţie.

Trenul Interregio 1830 Timişoara – Iaşi este staţionat în staţia Silhoasa, iar trenul 5712 Ilva Mică – Suceava a fost oprit în staţia Ilva Mică, din cauză blocării şinelor de către celelalte două trenuri.

În zona Piatra Fântânele 358 de abonaţi au rămas fără energie electrică, echipajele se află la faţa locului pentru remedierea situaţiei. 

Aproape 50 de utilaje de deszăpezire au intervenit în Bistriţa-Năsăud pentru curăţirea drumurilor naţionale şi judeţene. În total peste 700 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe drumurile naţionale şi judeţene.

Vă mai recomandăm:

Vreme rea în toată ţara. Cod galben de ninsori până la ora 16.00. MAI: Accesul pe drumurile care pot deveni impracticabile va fi blocat

Viscol în zona turistică Rânca. Drumarii intervin pentru deszăpezirea drumului

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite