Bistriţa: Inspectoratul de Jandarmi îşi caută sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi-a pierdut sediul în care funcţionează de la începutul  anilor  90,  de la reînfiinţare, după ce acesta a fost retrocedat foştilor proprietari, o familie domiciliată în prezent în Viena. Noii proprietari i-au pus la plată pe jandarmi începând din ianuarie 2010, iar chiria a ajuns la 2050 de euro pe lună.

.„Plătim o sumă foarte mare. Am încercat încă de anul trecut să discutăm cu proprietarul spaţiului vânzarea clădirii, însă suma cerută, 1,1 milioane de euro este exagerat de mare . Şi anul acesta am repus în discuţie problema vânzării şi am sperat că o să scadă din preţ odată cu reducerea preţurilor pe piaţa imobiliară. Proprietarul mi-a spus însă că are de gând să facă un centru de sănătate şi a cerut un preţ şi mai mare decât la început. În plus, deşi contractul expiră în februarie 2012, periodic proprietarul sună să întrebe dacă nu ne mutăm", a explicat Ionel Cimuca, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.  

Au primit pe hârtie un sediu

Anul trecut, în aprilie , Consiliul Judeţean a a atribuit Inspectoratului de Jandarmi un sediu, în strada Republicii, o clădire care în anii 80 a fost sediul Miliţiei Judeţene. Jandarmeria şi-a întăbulat clădirea şi a devenit administrator al acesteia, însă numai pe hârtie. Clădirea cu pricina este ocupată însă de Centrul Militar Bistriţa şi de Asociaţia Veteranilor de Război. Centrul Militar Bistriţa nu a dorit să cedeze şi în numele lor, Ministerul Apărării Naţionale a atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Judeţean. Pe lângă suspendarea executării hotărârii de Consiliu Judeţean,  Ministerul Apărării a mai cerut şi anularea unei hotărâri de guvern, HG 905, prin care clădirea a ajuns în anii 90 în proprietatea Consiliului Judeţean. „Procesul este la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi probabil se va mai prelungi şi pe parcursul anului viitor. Oricum noi suntem întăbulaţi pe această clădire, dar noi plătim chirie dincolo , iar ei nu plătesc", spune colonelul Cimuca. În schimb reprezentanţii Centrului Militar sunt convinşi că vor rămâne în acelaşi spaţiu şi că Jandarmeria va renunţa la pretenţii: „Procesul dintre Centrul Militar şi jandarmi se va sista probabil . Ionel Cimuca mi-a comunicat acum două săptămâni că nu se va muta în acel imobil. Dacă va fi aşa, vom face toate demersurile pentru încetarea procesului", afirmă şeful Centrului Militar, Florentin Belean.

Caută pe piaţa liberă

Pentru că nu speră să-şi rezolve în curând situaţia în instanţă şefii jandarmilor caută şi o clădire potrivită pe piaţa liberă: „Am căutat inclusiv în zona industrială. Deocamdată căutăm o ofertă potrivită, dar nu ştim cu actuala criză dacă vor fi bani", mai spune colonelul Cimuca.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite