Biologul care încearcă să gătească în Antarctica la -70 de grade Celsius. Cea mai izolată bază de cercetare din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaghetele au încheţat pe furculiţă FOTO: Bored Panda
Spaghetele au încheţat pe furculiţă FOTO: Bored Panda

Cât de greu e să găteşti un banal ou în Antarctica? Răspunsul la această întrebare îl are Cyprien Verseux, un biolog şi glaciolog care lucrează în cea mai izolată bază de cercetare din lume: Concordia din Antarctica. Acesta a realizat o serie de fotografii care surprind cât de complicat este să prepari mâncarea la -70 de grade.

Staţia Concordia din Antarctica este cea mai izolată din lume. Până şi staţia spaţială internaţională, care se află la 400 de km distanţă de Pământ este mai aproape de civilizaţie decât această bază de cercetare. 

Biologul şi glaciologul Cyprien Verseux ţine lumea la curent cu greutăţile pe care le întâmpină la -70 de grade, prin intermediul blogului său personal. 

„Nouă luni dintr-un an, în timpul iernii, nu se poate pleca de aici şi nici ajunge aici. Este atât de frig, încât autoturismele nu pot să vină sau să plece. Suntem 13 persoane – tehnicieni, oameni de ştiinţă, un bucătar şi un medic”, a declarat Cyprien pentru Bored Panda. 

Acesta a realizat o „şedinţă foto” cu cât de dificil este să găteşti în acel mediu. Astfel, omleta nici nu apucă să ajungă în farfurie că îngheaţă suspendată, iar ouăle nici nu apucă să se spargă.

gatit in antarctica 2
gatit in antarctica 3
gatit in antarctica 4

Sursa/Foto: Bored Panda 

Vă mai recomandăm:

Vacanţă în cea mai friguroasă localitate din lume

   

Temperaturi pozitive în apropiere de Polul Nord, în timp ce Europa tremură de frig. Cercetătorii se tem că ar putea urma multe alte anomalii

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite