Bătută în plină stradă, vicepreşedinta ACL Bistriţa-Năsăud refuză să depună plângere. "De frică, pentru că i-a fost ameninţată familia", spun colegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul petrecut duminică după-masă în plină stradă în comuna bsitriţeană Prundu Bârgăului pare să rămână nepedepsit, asta după ce consilierul judeţean ACL agresat refuză să depună plângere la Poliţie. Fără o plângere în prealabil, poliţia propune clasarea cazului.

UPDATE:

„Din primele cercetări a reieşit faptul că, cei doi se cunoşteau, bărbatul fiind reprezentat anterior într-un dosar, în calitate de apărător, de către victimă. În urma examinării medico-legale s-a stabilit faptul că leziunile necesită pentru vindecare 4-5 zile. Partea vătămată a declarat că nu doreşte să depună plângere prealabilă şi nu a formulat nicio altă pretenţie. Dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe urmează a fi transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu soluţie de clasare”, precizează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Virginia Roşca.

Sâmbătă după-masă consilierul judeţean şi vicepreşedintele ACL Monica Săsărman a fost agresată de un individ necunoscut pe o stradă din comuna Prundu Bârgăului. Bărbatul s-a dat jos dintr-un autoturism, s-a apropiat de Monica Săsărman şi a lovit-o cu pumnii în cap, spun martorii şi consilierul agresat.

Monica Săsărman a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde medicii i-au tratat rănile şi au încercat să o liniştească, întrucât aceasta se afla în stare de şoc. Aceasta a fost lăsată să plece acasă sâmbătă seara.

Prezenţi la spital, liderii ACL au acuzat PSD de aceasta agresiune, bazându-se pe faptul că atacatorul i-ar fi spus Monicăi Săsărman: „Du-te acasă (...) pedelistă că ne încurci”. PSD  a infirmat însă implicarea în acest incident printr-un comunicat de presă.

Dacă sâmbătă seara consilierul judeţean Monica Săsărman susţinea ca va depune plângere, duminică aceasta s-a răzgandit. Mai mult, în timpul audierii, aceasta le-a spus poliţiştilor că nu vrea să depună plângere.

„Persoana vătămată (n.r. Monica Săsărman) nu doreşte să depună plângere, motiv pentru care s-a propus clasarea dosarului. Ieri am făcut verificări şi investigaţii, fiind identificat la scurt timp un tânăr de 26 de ani din Bistriţa. Persoana respectivă şi-a recunoscut vina. Ţin să precizez că incidentul de ieri nu are nicio legătură cu campania electorală”, a declarat Virginia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Monica Săsărman nu a putut fi contactată pentru a comenta această decizie. Stelian Dolha, unul dintre liderii ACL a spus că nu ştie nimic despre acest lucru, mai ales că aseară consilierul judeţean spunea colegilor de la Digi24 că intenţionează să depună o plângere penală luni dimineaţa.

„Nu ştiu nimic despre decizia Monicăi de a nu depune plângere, pentru că nu am vorbit de aseară cu ea. Oricum ea are tot timpul din lume să depună plângere. Dacă s-a întâmplat aşa şi refuză să depună plângere, a făcut lucrul acesta sub imperiul fricii, este ameninţată şi ea şi familia ei. Am auzit la poliţie că cel pe care l-au prins ar fi fost plătit cu 50 de lei ca să facă asta de către un membru PSD” a spus Stelian Dolha, unul dintre liderii ACL.

Vă mai recomandăm:
 

FOTO Monica Săsărman, consilier judeţean PDL Bistriţa, a ajuns în stare de şoc la spital după ce a fost bătută, în timp ce făcea campanie într-un sat

Campania electorală continuă cu bătăi. Un tânăr a fost lovit cu un baston telescopic

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite