BAC 2014 BISTRIŢA-NĂSĂUD.  Vezi subiectele şi baremele de la proba opţională de la Bacalaureat 2014. Subiectele au fost accesibile, spun absolvenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri va avea loc ultima probă scrisă
Vineri va avea loc ultima probă scrisă

Vineri, 4 iulie, va avea loc ultimul examenul scris la proba opţională a profilului la Bacalaureat 2014. Candidaţii au de ales din nu mai puţin de 10 materii. La proba de vineri sunt aşteptaţi în jur de 2500 de absolvenţi de liceu din Bistriţa-Năsăud.

UPDATE:

Proba opţională a profilului nu a ridicat probleme pentru elevii bistriţeni. Cel puţin asta dau de înţeles elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, care spun că s-au pregătit şi pentru probele opţionale, în speranţa că le mai ridică mediile, după ce au fost luaţi prin surprindere de subiectele de la limba română, istorie sau matematică.

„Eu sunt şi olimpic la Geografie, aşa că am ales Geografia. Mie mi s-a părut foarte accesibil. Am ştiut cam tot ce mi s-a cerut, mă aştept la nota 10,” spune Paul, absolvent al Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”. 

Accesibile au fost şi subiectele la chimie organică, după cum spune Alexandru Tivadar, care se aşteaptă la o notă peste 9.

„Dacă învăţai un pic te descurcai. Subiectele au fost accesibile, nu au fost surprize ca la Română, de exemplu. Am luat în serios şi această probă în speranţa să-mi mai urce puţin media, în condiţiile în care la celelalte nu m-am descurcat aşa bine”, precizează Alexandru Tivadar. 

Majoritatea absolvenţilor de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” au ales Geografia la proba opţională a profilului. De altfel, aceasta este una dintre materiile cea mai des întâlnită în întreaga ţară.

Aceasta este ultima probă a examenului de Bacalaureat, urmând ca săptămâna viitoare absolvenţii să afle şi notele.

Chimie:

chimie
chimie
chimie

Informatică:

informatica1
informatica2
informatica3

Economie:


 
 

economie1
economie2

Geografie:

geografie bac
geografie bac
geografie bac
geografie bac

Logică :

logica1
bac logica

Anatomie :

1
anatomie bac
subiecte bac

Vineri va avea loc ultima probă de la Bacalaureat. În jur de 2500 de absolvenţi de liceu din Bistriţa-Năsăud sunt aşteptaţi la proba opţională a profilului. Aceştia au de ales între geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică au psihologie.

Anul acesta la Bac 2014 s-au înscris cu 200 de absolvenţi mai puţini decât în 2013. La primele probe au lipsit aproximativ 100 din numărul total de înscrişi.

Nu au lipsit nici incidentele de la probele scrise, un absolvent de la centrul de examinare de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud fiind prins luni cu un telefon mobil în timpul examenului. Un altul care susţinea proba obligatorie a profilului la istorie la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic Infoel a fost şi el scos din examen după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul probei.

În data de 7 iulie urmează să fie afişate rezultatele parţiale, iar în 11 iulie cele finale.



Vă mai recomandăm:

Încă un candidat a fost eliminat din examen pentru că a fost prins cu telefonul mobil

BAC 2014 Bistriţa-Năsăud. Subiectele de la proba scrisă la limba română de la Bacalaureat 2014. Eminescu i-a luat prin surprindere pe elevi



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite