Apropiatul lui Dan Voiculescu, Corneliu Pascu a mai pus mâna pe un contract de 27,3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: forbes.ro
FOTO: forbes.ro

Grupul de firme Iridex Group a mai câştigat o licitaţia publică organizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care-i va aduce peste 27,3 milioane de lei. Aceasta este controlată de către fostul senator PC Corneliu Pascu, un abonat la bani publici care a intrat în atenţia DNA anul trecut, tot din cauza unei licitaţii publice.


Astăzi a fost semnat contractul privind „Achiziţia de echipamente cu montaj şi pubele pentru colectarea deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud”. Licitaţia publică a fost câştigată de grupul de firme Iridex Group, care a contestat în prima fază procedura prin care se concesiona depozitul pentru deşeuri menajere din localitatea Tărpiu.

Valoarea contractului pe care a pus mâna Iridex Group trece de 27,3 milioane de lei. Pentru această sumă, compania trebuie să amenajeze 286 de locuri de colectare în municipiul Bistriţa, 113 în Galaţii Bistriţei, 196 în Beclean, 136 în Năsăud. De asemenea, alte 91  de locuri de colectare vor fi amenajate în localităţile Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Dumitra, Dumitriţa, Cetate, Budacu de Jos şi Şieu Măgheruş.

Acesta nu este singurul contract pe care a pus mâna Corneliu Pascu prin Iridex Group. Compania în cauză a mai primit aproape 49 de milioane de lei pentru construirea centrului de Management Integrat al Deşeurilor, staţiei de sortare şi staţiei de compost şi 8,4 milioane de lei pentru construcţia a 5 staţii de transfer şi 5 centre de colectare.


Iridex Group, abonată la bani publici. Cornel Paşcu, în vizorul DNA

Compania controlată de fostul senator PC de Buzău Corneliu Pascu este abonată la bani publici, printre cei cu care a încheiat contracte numărându-se Serviciul de Protecţie şi Pază, Penitenciarul Jilava, unde a reabilitat reţeaua de canalizare pentru 3,7 milioane de lei, Electrica Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Regia Autonomă de Transport Ploieşti, Distrigaz Sud, Portul Constanţa sau Primăria Buşteni.

De-a lungul timpului, Corneliu Pascu a fost asociat de presă de nenumărate ori cu Dan Voiculescu, fiind considerat „pion de vârf al reţelei Voiculescu”. Clădirea în care funcţionează Iridex Group a găzduit şi redacţiile unor publicaţii patronate de Dan Voiculescu.

Omul de afaceri se află şi în Top Forbes 200 miliardari pe locul 150, cu o avere estimată la 34 de milioane de euro.

În anul 2012, Corneliu Pascu a intrat şi în atenţia DNA, tot din cauza unei licitaţii publice, de data aceasta la Giurgiu, care viza concesionarea serviciilor de operare a Centrului de Management Integrat a Deşeurilor. Pascu este acuzat de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, scriu cei de la stirigiurgiu.ro.

Vă mai recomandăm:

FOTO Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Tărpiu, în sfârşit operaţional

FOTO Depozitul ecologic de 155 de milioane de lei, la concurenţă cu gropile neconforme care sufocă periferia municipiului

 



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite