VIDEO Singurul bistriţean care participă la Campionatul Naţional de motociclism, tentat să renunţe din cauza lipsei sponsorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Iosif Ureche
FOTO: Iosif Ureche

Iosif Ureche este primul bistriţean care participă la Campionatul Naţional de motociclism viteză pe circuit, reuşind să câştige deja două dintre cele trei curse care au avut loc la categoria la care concurează. Încă din primul an în care s-a încumetat să participe, bistriţeanul este tentat să renunţe, din cauza lipsei sponsorilor şi a costurilor mari pe care le implică acest sport.

Bistriţeanul are 26 de ani şi se ocupă cu reparatul maşinilor. De trei ani a început să ia motociclismul mai în serios, reuşind să participe anul acesta la Campionatul Naţional de motociclism viteză pe circuit „Dunlop Romanian Superbike”, care cuprinde şapte etape desfăşurate în ţări precum Grecia, Cehia, Slovacia sau Ungaria, asta pentru că România încă nu are un circuit de antrenament.

Iosif Ureche participă la categoria Superbike 1000 Rokies, pentru piloţii aflaţi în primul an de competiţie, cu motoare de capacitate cilindrică de 1000 de cm cubi. Pilotul a reuşit să câştige două din cele trei etape, prima, desfăşurată la Serrenes în Grecia, fiind nevoit s-o abandoneze pentru că i s-a rupt lanţul.

Nici cursa de la Brno, Cehia, nu a fost lipsită de incidente, bistriţeanul fiind nevoit să-şi împingă motocicleta preţ de 150 de metri, după ce a rămas fără benzină la doar câţiva paşi de Finish. Cu toate acestea a reuşit să obţină cel mai bun timp, clasându-se pe prima poziţie. Următoarea cursă va avea loc săptămâna viitoare în Ungaria, la Hungaroring.


Deşi a împins motocicleta mai bine de 150 de metri, prăbuşindu-se în genunchi după Finish, bistriţeanul a reuşit să obţină cel mai bun timp, clasându-se pe prima poziţie.

Deşi acesta este doar primul an în care participă la competiţia naţională, bistriţeanul este deja tentat să renunţe din cauza costurilor ridicate şi a lipsei sponsorilor.

„Fiecare cursă, cu consumabile cu tot ce am nevoie, mă costă în jur de 1500 de euro. În jur de 60-70% din această sumă o suport din buzunarul meu. E un cost foarte mare şi nu ştiu cât voi mai putea să merg mai departe,” precizează Iosif Ureche.

Pilotul concurează cu un Kawasaky ZX10 R din anul 2008, care l-a costat 7000 de euro şi în care a mai investit pentru a putea participa la competiţii 3000 de euro. Spune că dintre cei 200 de concurenţi care participă la Campionatul Naţional, majoritatea suportă costurile implicate de fiecare cursă din buzunarul propriu.

Bistriţeanul s-a îndrăgostit de acest sport încă de când era mic, prima dată urcându-se pe o motocicletă la vârsta de 12 ani. Primul motor, de 400 de cm cubi, l-a cumpărat când avea 15 ani. Este membru fondator al clubului de motociclism „Crazy Snails” din Bistriţa şi face parte şi din clubul Team 33 Cluj, pentru care concurează.

Vă mai recomandăm:

Campioana cu 100 de medalii la tenis care a lăsat o viaţă de succes în străinătate pentru a trăi în Bistriţa

FOTO Radu Negulescu, sportivul cu un număr record de titluri la tenis de masă, care a adus primul ecograf în România

 

 
 

BistriţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite