A început Nunta Zamfirei la Bistriţa FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenit tradiţie, cel mai mare festival de folclor internaţional din Bistriţa, Nunta Zamfirei, va avea loc în acest sfârşit de săptămână la Bistriţa. Ansambluri folclorice din 11 ţări au ajuns deja la Bistriţa şi au început să danseze în pieţele oraşului.

Cea de-a XVI-a ediţie a festivalului de Folclor Nunta Zamfirei va începe în această seara la Bistriţa cu un moment inedit susţinut de artiştii Teatrului Bacovia din Bacău, iar apoi, timp de trei zile, bistriţenii vor avea ocazia să ia contact cu culturile şi civilizaţiile altor state din Auropa dar nu numai.

Pentru că anul trecut, concursul Miss Zamfira a avut un impact deosebit asupra publicului şi toată lumea a fost încântată de cum a ieşit, organizatorii doresc ca anul acesta să-i dea o mai mare însemnătate în cadrul festivalului. „În fiecare seară va fi câte o probă din concurs, iar fetele care participă se pregătesc deja pentru el. Fiecare concurentă va pregăti anul acesta un cântec românesc şi un dans specific. Le-am trimis deja pe mail câte 20 de piese folclorice pe care ele le vor învăţa, le vor pune pe versuri în limba lor şi le vor interpreta", descrie Cosma una dintre probele celui mai aşteptat moment din cadrul festivalului.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Pe lângă dansurile şi concursurile de pe scena din faţa Centrului Cultural George Cosbuc, în parcul municipal va fi organizat un târg de artă populară, iar vizitatorii vor avea ocazia în zilele de festival să înveţe dansuri populare din diferite ţări. „De la ora 18 şi până la 21.00 când începe spectacolul propiuzis, dansatorii invitaţi vor ţine cursuri cu doritorii pe aleile parcului, învăţându-i pe aceştia paşi de dans trafiţionali", dezvăluie organizatorul evenimentului.

O noutate la ediţia de anul acesta, este aceea că Zamfira nu se va mai mărita la nunta ei. „Faţă de anii trecuţi, de această dată nu vom mai avea o mireasă. Vor fi mai mulţi actori care vor lua pe rând rolul Zamfirei şi al lui Viorel, dar nu vreau să dezvălui mai multe. Publicul nu va fi însă dezamăgit de această schimbare", promite Dorel Cosma. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite