8 lucruri pe care trebuie să le vezi când ajungi în Franţa. De la spectaculoasele plantaţii de lavandă, la castelele de pe Valea Loarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castel pe Valea Loarei FOTO worldheritage.routes.travel.com
Castel pe Valea Loarei FOTO worldheritage.routes.travel.com

Sunt câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le faci sau să le vezi după ce ajungi în Franţa. Printre acestea se numără testarea gastronomiei franceze, admirarea plantaţiilor de lavandă, a castelelor de pe Valea Loarei şi vizitarea Muntelui Saint-Michel.

Una dintre cele mai fascinante ţări din Europa este cu siguranţă Franţa. Cei care s-au stabilit aici spun că nu îţi ajunge o lună să vezi toate lucrurile importante şi interesante pe care are de le oferit Franţa, chiar dacă vorbim de obiective turistice deja cunoscute. 

Alături de Eliza Urs, o bistriţeancă stabilită în Franţa de ani buni, am întocmit o listă cu lucruri ce trebuie văzute sau încercate neapărat odată ajunşi în această ţară:

1. Muntele Saint Michel – Dacă ajungeţi în Franţa trebuie neapărat să vizitaţi Muntele Saint Michel, care este practic o stâncă de 78 de metri înălţime, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux şi reflux: în timpul fluxului este o insulă, iar în timpul refluxului devine peninsulă. Stânca este ocupată de un sat cu doar 40 de locuitori şi o mănăstire fortificată din secolul al VIII-lea. Încă din 1979 se regăseşte pe lista patrimoniului cultural UNESCO.

2. Catedrala Notre-Dame din Paris – Trebuie neapărat să vedeţi acest monument spectaculos al arhitecturii gotice, vizitat anual de 13 milioane de turişti. Aceasta este considerată cea mai întunecată catedrală din marile catedrale gotice.

notre dame

3. Gastronomia franceză – Nu puteţ să vizitaţi Franţa şi să nu gustaţi preparateole pentru care sunt faimoşi francezii. Printre produsele recomandate se numără soicile sau melcii.

4. Cramele Bourgogne sau Bordeaux – Dacă sunteţi un amator al vinurilor, trebuie neapărat să vizitaţi patria vinurilor. 

5. Castelele de pe Valea Loarei – această zonă este cunoscută şi sub numele de „grădina Franţei” sau „tărâmul castelelor”. Dacă iubiţi castelele istorice, trebuie neapărat să vizitaţi zona cu cea mai mare densitate. Aici sunt „concentrate” nu mai puţin de 26 de castele. 

6. Normandia – Dacă sunteţi pasionaţi de istorie, Normandia este regiunea pe care trebuie să o vizitaţi, asta datorită poveştilor fascinante şi a istoriei tulburătoare a normanzilor, care au devastat timp de 13 ani ţinuturile de nord ale francilor, silindu-l pe Carol al III-lea cel Gras, regele Franciei Occidentale să plătească tributuri importante. 

7. Plantaţiile de lavandă –Dacă aveţi ocazia trebuie neapărat să vă minunaţi de frumuseţea plantaţiilor de lavandă din Provence. 

plantatie lavanda vacanster.ro


Plantaţie de lavandă din regiunea Provence (Foto: vacanster.com)

8. Camarague - Taurii care se lupta în arenă, caii salbatici, păsările flamingo, flori de sare, toate acestea pot fi admirate în această rezervaţie naturală, situată între Marea Mediterană şi Delta râului Ron. 

Vă mai recomandăm:

8 motive să-ţi petreci concediul în Elveţia. Cum poţi vedea Alpii relaxat, de pe cea mai înaltă cale ferată din Europa

Lucruri care trebuie să se regăsească în bagajul tău când iei la pas Europa

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite