VIDEO Un bărbat a fost atacat de un urs în Cavnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr maramureşean a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost atacat de un urs, într-o pădure din localitatea Cavnic. Din fericire acesta a scăpat doar cu câteva răni, dar în momentul de faţă se află internat pentru supraveghere în Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie.

Gabriel Vana, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean Baia Mare cu leziuni multiple, după ce a fost atacat de un urs. Incidentul s-a petrecut într-o pădure, lângă Spitalul din Cavnic, zonă intens circulată. 

Fratele victimei a povestit că incidentul s-a petrecut în cursul dimineţii, când Gabriel Vana a mers în pădure pentru a strânge crengi de mesteacăn. “Dimineaţă, în jurul orei 9.00, a plecat în pădure după nişte crengi de mesteacăn ca să facă nişte mături şi l-a atacat ursul. A venit acasa în stare de şoc, era tot sânge. El a avut la el un cuţit, pentru crengile pe care trebuia să le taie, şi s-a apărat cu cutitul. L-a muşcat de mâna stângă, atâta că era îmbrăcat gros şi nu au ajuns dinţii, dar de degete l-a smuls şi e rău”, a spus fratele victimei. 

La scurt timp după incident, bărbatul a intrat în stare de şoc, familia acestuia fiind cea care a apelat numărul de urgenţă 112. După o vizită rapidă la Spitalul Judeţean, victima a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie unde va sta câteva zile sub supraveghere. „În serviciul nostru se efectuează imunoglobulina specifică antirabică, vaccinarea antirabică, tratamentul antibiotic instituit şi va rămâne internat câteva zile”, a arătat Oana David, directorul medical. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite