VIDEO „No, amu-i bai!“. Maramureşenii au plecat să protesteze la Bucureşti. Acasă au ieşit în stradă circa 4.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Baia Mare alături de Diaspora”, aşa a fost anunţat protestului organizat astăzi în Baia Mare. Acasă, circa 4.000 de oameni au mărşăluit pe străzile oraşului.

UPDATE 23.45: La ora 23.00, protestatarii încă erau auziţi pe străzile din Baia Mare, scandând lozinci împotriva PSD.

UPDATE 21.55 Coloana de protestatari s-a intors în faţa sediului PSD Marmureş unde continuă să strige „Hoţii”, „Demisia” şi „PSD, ciuma roşie”.

Protestul din Baia Mare s-a desfăşurat paşnic. A fost o singură persoană care a încercat să instige la violenţă, însă fără succes. 

Băimărenii au dovedit că au şi umor. Ei au adus simbolic mita electorală obişuită, şi anume o găleată, mici şi bere, pe care le-au pus într-o roabă. 

Imagine indisponibilă

UPDATE 21.09 Numărul manifestanţilor a ajuns al circa 4.000 de oameni şi mărşăluiesc pe principalele bulevarde din oraş.

Imagine indisponibilă

Protest în Baia Mare

UPDATE 20.56 S-au oprit în faţa sediului PSD Maramureş şi strigă ”Hoţii!”.

UPDATE 20.53 Sunt peste 1.000 de manifestanţi la Baia Mare care mărşăluiesc pe străzile oraşului.

UPDATE 20.08 Numărul manifestanţilor a ajuns la circa 700 şi continuă să crească.

Deşi este un protest spontan, neautorizat, oamenii demonstreaza paşnic.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

UPDATE 19.30 Sunt cam 200 de oameni la Baia Mare şi continuă să vină. 

Ei strigă lozinci împotriva partidului de guvernământ: ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Şi în democraţie, hoţii-n puşcărie”. 

Manifestanţii au vuvuzele şi drapele tricolore.

Ştire iniţială:

Băimărenii sunt alături de  Diaspora în cel mai mare protest pe care îl anunţă azi, 10 august, la Bucureşti. De altfel, un mare număr de maramureşeni a plecat la Bucureşti pentru a fi alături şi fizic de protestatari, însă cei care nu au putut pleca, au rămas să proteteze acasă.

Solidaritatea noastră vizează un protest paşnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acţiune menită să lezeze esenţa lucrurilor pentru care protestăm şi nu încurajăm violenţa, fie ea fizică sau verbală. România nu este o ţară a corupţilor, a incompetenţei sau a infractorilor, ci este ţara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparenţă, demnitate, corectitudine şi verticalitate”, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite