VIDEO Imnul Naţional aşa cum nu l-ai mai auzit. Ei sunt tinerii care l-au impresionat pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent în Maramureş timp de câteva ore, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a făcut mai multe vizite pe la unităţile de învăţământ din Baia Mare. Cu această ocazie i-a întâlnit şi pe tinerii de la Seminarul Teologic, cei care l-au făcut, după spusele sale, să se simtă mândru că e român.

Alături de ministrul Educaţiei Naţionale a vennit la Baia Mare şi ministrul Fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Prima întâlnire a celor doi a fost cu seminariştii teologi băimăreni care i-au întâmpinat pe aceştia cu un moment surpriză. Imnul Naţional a răsunat pentru câteva minute pe holurile instituţiei de învăţământ, iar timp de câteva minute nimeni nu a scos un cuvânt, moment care l-a impresionat pe ministrul Remus Pricopie, acesta invitând teologi să cânte în deschiderea Conferinţei Europene de Învăţământ, eveniment ce va avea loc la Ateneul Roman, în 10 martie.

 „Să ştiţi că, şi mă adresez acum elevilor, este cel mai frumos imn pe care l-am ascultat eu vreodată. Sigur că ascult imnul în mod constant, avem interpretări celebre, dar sunt pur şi simplu onorat că în dimineaţa asta mă aflu aici, că sunt în faţa voastră şi aţi performat într-un mod excepţional“, a spus ministrul Remus Pricopie.


Conducerea Seminarului teologic a promis că băimărenii vor fi prezenţi la evenimentul din capitală, spre bucuria demnitarului. 

VIDEO Imnul Naţional al României, cântat pentru prima oară în anul 1848

Cum a ajuns Nicolae Ceauşescu să cânte imnul „Deşteaptă-te, române!” în faţa a peste 10.000 de oameni

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite