VIDEO Grup infracţional destructurat. Nouă persoane anchetate după mai multe percheziţii domiciliare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă persoane au fost aduse pentru audieri FOTO: Adevărul
Nouă persoane au fost aduse pentru audieri FOTO: Adevărul

Mai multe persoane, de cetăţeniei română şi ucraineană, au fost vizate de poliţiştii de frontieră în percheziţiile domiciliare de joi dimineaţă. Potrivit anchetatorilor, grupul format din peste 25 de persoane, a introdus în ţară ilegal peste 50.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Încă din luna octombrie 2012, poliţişti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Maramureş, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale formată din peste 25 de persoane, cetăţeni romani şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană. În ziua de 7 februarie, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră delegaţi de procurorul D.I.I.CO.T. cu sprijinul de specialitate al S.I.P.I. Maramureş, respectiv S.C.C.O. Maramureş au descins la 14 domicilii aparţinând membrilor grupării. 

În urma monitorizãrii activităţii infracţionale, a rezultat că aceştia au introdus ilegal în ţară, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, peste 50.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. 

O mare parte din cantitatea de ţigări sus menţionată a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, până la această oră, în vederea confiscării peste 10.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Totodatã, au mai fost executate mai multe mandate de aducere, nouă persoane fiind aduse pentru audieri. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi contrabandă.

În prezent procurorii D.I.I.CO.T. şi poliţiştii de frontieră delegaţi de către aceştia desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite